Çitgöl’de 7’den 70’e Herkes Bisiklete Biniyor

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı 3 bin 700 nüfuslu Çitgöl beldesinde vatandaşlar, binek aracı olarak bisikleti tercih ediyor.

Çitgöl’de 7’den 70’e Herkes Bisiklete Biniyor
Beldede yaklaşık 3 bin bisikletin olduğu belirtiliyor.

Çitgöl beldesinde bisiklet vatandaşların yaşam tarzının en başında geliyor. Gençler vitesli Son model bisiklete binerken, yaşlılar yük taşıma özelliğine sahip eski model bisikletleri tercih ediyor. Belde merkezindeki çay ocağı işleten esnafların çoğu müşterilere servislerini bisikletle yapıyor.

Çitgöl İlköğretim Okulunda okuyan öğrenciler de kent içi ulaşımda bisikleti tercih ediyor. Bisiklet yoğunluğundan dolayı okul idaresi arka bahçeyi bisiklet parkına tahsis etmiş durumda.

Bisikletin belde halkı için artık bir hobi haline geldiğini bildiren Çitgöl Belediye Başkanı Recep Yalçın, “3 bin 700 nüfuslu bin 100 haneli beldemizde sayıları yaklaşık 3 bini bulan bisiklet her gün kent içinde dolaşıyor. 7’den 70’e herkes burada ulaşımını bisiklet ile sağlıyor. Her hanede en az 3 bisiklet bulunuyor. Yaşlılar eski modelleri, gençler ise vitesli bisikletleri tercih ediyor” dedi.

Kaynak: İHA