Uluslararası Yatırımcılar Derneği Açıklaması

Uluslararası Yatırımcılar Derneği , Fitch'in Türkiye'nin notunu artırması sonrasındaki sürecin, önümüzdeki dönemde portföy ve büyük ölçekli doğrudan stratejik yatırımları hızla artıracağını açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu artırma kararını değerlendiren YASED'in yazılı açıklamasında, ''Not artışıyla başlayacak ve Türkiye'nin atacağı istikrarlı adımlarla pekişecek trend, önümüzdeki dönemde portföy ve büyük ölçekli doğrudan stratejik yatırımları hızla artıracaktır'' ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin hem borçluluk hem de diğer makro ekonomik veriler bağlamında, diğer ''yatırım yapılabilir'' seviyesindeki ülkelerden daha iyi bir konumda bulunduğu belirtilen açıklamada, ''Ekonominin doğru ve etkin şekilde yönetimi, Türkiye'nin risk primini düşürmüştür. Türkiye, geçmiş yıllarda gerçekleştirmiş olduğu yapısal reformlar, finansal sektördeki güçlü ve likit yapısı ve sürekli iyileşen makroekonomik göstergeleri sebebiyle, global kriz sürecini pek çok ülkeye göre daha kolay ve hızlı atlatmıştır'' denildi.

-''Yılsonunda cari açık 60 milyar dolar olur''-

Açıklamada, Orta Vadeli Program paralelinde, yüzde 3,5'lik büyüme ve yılsonu yaklaşık 60 milyar dolarlık cari açık beklentisi bulunduğuna dikkati çekilerek şunları kaydedildi:

''Ancak cari açığın önümüzdeki dönemlerde daha aşağı inmesi ve aynı zamanda sürdürülebilir oranda bir büyümenin devamı için yatırım ortamının iyileştirilmesi, istikrar ortamının korunması, yapısal reformların devamı ve katma değerli üretim ve yatırımların artırılması büyük önem taşımaktadır. Bu yöndeki olumlu bir trend hiç şüphesiz, artan kredi notumuz ile birlikte Türkiye'ye olan portföy ve büyük ölçekli doğrudan stratejik yatırımları önümüzdeki dönemde hızla artıracaktır.''

Muhabir: Musab Turan

Yayıncı: Yılmaz Yıldız
Kaynak: AA