Tbb'den İraklı Bankacılara Bankacılık Eğitimi

Türkiye Bankalar Birliği , bölgesel işbirliği çalışmaları kapsamında bankacılara yönelik olarak düzenlenen seminerler çerçevesinde son olarak Iraklı bankacıları ağırladı.

TBB açıklamasında, ülkelerin bankacılık sektörüyle ilgili işbirliklerinin artırılması amacıyla 2007 yılından bu yana düzenlediği ''Bankacılık ve Finans Seminerleri''ne devam ettiği ve TBB'nin, bölgesel işbirliği çalışmaları kapsamında bankacılara yönelik olarak düzenlenen seminerler çerçevesinde son olarak Iraklı bankacıları ağırladığı kaydedildi.

4-11 Kasım tarihleri arasında düzenlenen eğitim programına katılan 9 Iraklı bankacıya, dış ticarette ödeme yöntemleri, dış ticaret terimleri, garanti mektupları, kredi mektupları ve uluslararası bankacılık ürünleri konularında seminerler veriliyor.

TBB Genel Sekreteri Ekrem Keskin, eğitimin ilk gününde yaptığı konuşmada, ''Düzenlediğimiz eğitimlerin hem ekonomik işbirliğini güçlendirmek hem de Türk bankacılık sektörünün deneyimleri ve elde ettiği başarıları paylaşmak için son derece önemli olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

Bölgedeki ekonomik gelişmenin sağlanması için bu tür çalışmaların önemine dikkati çeken Keskin, TBB'nin bugüne kadar Azerbaycan, Suriye, Lübnan, Bosna, Kosova, Arnavutluk ve Kuzey Kıbrıslı bankacılar için eğitim verdiğini belirtti.

Muhabir: Ümit Çevik

Yayıncı: Affan Kulunyar
Kaynak: AA