Sendikalardan Başbakana Teşekkür

Sendika temsilcileri, belediyeler ve il özel idarelerinde çalışan yaklaşık 20 bin personelin kadroya geçirilmesi talimatını veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Sendikalardan Başbakana Teşekkür
Kamu-Sen’e bağlı Türk Yerel Hizmet Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Kalafat, gelişmeyi olumlu bulduklarını belirterek, kadroya geçirilecek sözleşmeli personelin de mutlu olduğunu söyledi.

Kalafat, İzmir’de de belediyeler ve İl Özel İdare’de çalışan yaklaşık 700 sözleşmeli personelin kadroya geçmiş olacağını belirterek, “Gündemde olan bu konuya çözme makamı tarafından el atılmasını olumlu karşılıyor, bir an önce gerçekleştirilmesini bekliyoruz. Bu haber çalışanlar adına sevindirici” dedi.

Sözleşmelilerin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesi ve 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunu çerçevesinde sözleşmeli olarak çalıştıklarını kaydeden Kalafat, “İdarenin takdir ettiği kadar ücretle çalışıyorlardı. Biliyorsunuz onlar sınavsız başlamıştı. 18 bini aşıyor sayıları. İzmir’de 700 sözleşmeli belediye ve özel idarelerde çalışan var. Büyükşehir’de 280’i aşan, Özel İdare’de 105, geri kalanı ilçe belediyelerde. Aynı pozisyonda çalışıp, 2011 seçimlerinden önce 632 sayılı Kararname ile kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personel daimi kadroya atanmıştır. Burada bir mağduriyet söz konusuydu. Belediyelerin bu kapsama alınmaması, iş güvenliği ve verimliliği açısından sıkıntı yaratıyordu. Çalışanların iş güvencesi olmadan işlerinde verimli olması söz konusu olamazdı. Yılsonunda sözleşmemiz yenilenecek mi yenilenmeyecek mi diye düşünüyordu. İşlerini bırakıp işverenlere ‘nasıl yarenlik edip de sözleşmemizi yenileriz’ diye çırpınıyorlardı” diye konuştu

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak da, sözleşmeli çalıştırılmaya başından beri karşı olduklarını ve bu sorunu her platformda dile getirdiklerini söyleyerek, “Çalışanlar için sevindirici, sendikal bir kazanım aynı zamanda. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz” dedi

Şenocak, “Biz Memur-Sen olarak kamuda farklı kademelerde kademelendirmelerin karşısındaydık. Doğru olmadığı düşüncesiyle bu konuyu bir şekilde gündeme alarak her platformda dile getirdik. Hak ve eşitliğe aykırı. Sosyal hukuk devletinde kamuda böyle ikili, üçlü ayrımlar olmaz. Kamuda eşit şartlarda çalışanların işe başlaması önemliydi. Tüm bu nedenlerle kamuda farklı istihdam alanlarının ortadan kaldırılması, eşit işe eşit ücret gibi düzenlemeler yapılmalı. Bunun gibi 4B, 4C gibi ayrımların da kaldırılmasını istemiştik” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Kızılcahamam kampında Çalışma Bakanı Faruk Çelik’e bu konuda çalışma yapması talimatı vermişti. Buna göre belediye ve il özel idareleri başta olmak üzere kurumlardaki yaklaşık 20 bin sözleşmeli personel kadroya alınacak .
Kaynak: İHA