Sen İl Temsilcisi Özsoy Açıklaması

Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Erol Özsoy, bütçe açıklarını öğretmen atamalarına ve memur maaş zamlarına bağlayan anlayışı kınadıklarını bildirdi.

Özsoy, yaptığı açıklamada, Maliye Bakanı'nın bütçedeki sapmayla ilgili konuşmasında, sebep olarak memur maaş zamları ile öğretmen atamalarını göstermesine tepkilerini dile getirdi.

Yıllık enlasyon hedefi doğrultusunda memur, işçi, emekli aylıklarına yüzde 6,5 oranında zam yapılırken, 2012 yılında 10 ayda doğalgaza yüzde 29,3, elektriğe yüzde 21, mazota yüzde 13,5, benzine yüzde 12, kömüre ise yüzde 9,5 zam yapıldığını savunan Özsoy, bütçedeki sapmanın faturasının memurlara kesilemeyeceğini öne sürdü.

Özsoy, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Kasım ayı itibarı ile kamu çalışanlarının tamamı bir üst vergi dilimine yükseldiği için ödediği vergi miktarı, aldığı maaş zammını geçecek, maaşları düşecektir. Memurlara yüzde 4+4 zammı bütün sorunların kaynağı olarak gören yetkililer, bir kalemde vergileri yüzde 11,7 artırarak, verdikleri zammı fazlasıyla geri almıştır. Bütçe açıklarını öğretmen atamalarına ve memur maaş zamlarına bağlayan anlayışı kınıyoruz. Bu ülke memura reva görülen yüzde 4+4'lük zamla mı batacak, bütçe dengesi 30 bin öğretmen atamasıyla mı şaşacak- Bu yıl toplanması planlanan 280 milyar liralık verginin en az 60 milyar lirası memurların cebinden çıkacak, memurlara verilen paranın yüzde 70'i çeşitli yollarla yeniden bütçeye dönecektir.''

Muhabir: Ali Kemal Akan / Serdar Yılmaz

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA