Ordu’da Kivi Hasat Şenliği

Ordu’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce “Kivi Hasat Şenliği” düzenlendi.

Ordu’da Kivi Hasat Şenliği
Kivi üreticilerini teşvik etmek amacıyla geleneksel olarak düzenlenen “Kivi Hasat Şenliği”nin bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirildi.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde düzenlenen şenliğe Ordu Valisi Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkcı, İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam ile kivi üreticileri katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Fatih Lisesi Halkoyunları ekibinin gösterisi şenliğe katılanlar tarafından büyük alkış alırken, 149 kivi yetiştiricisinin katıldığı "En Güzel Kivi Bahçesi" yarışması ile 23 ev hanımının katıldığı "En Güzel Kivili Pasta" yarışmasında dereceye girenler, çeyrek altın ve plaketle ödüllendirildi. Ayrıca, bütün üreticiler katılımcılara teşekkür belgesi ve kivi budama makası hediye edilirken, en güzel pasta yarışmasına katılan ev hanımlarında değişik hediyeler verildi.

Yarışmanın birincileri ise dereye girdikleri için mutlu olduklarını ifade ederken, en iyi kivi bahçesi kategorisinde birinci olan Halis Melikoğlu, "Bahçelerimize gözümüz gibi bakıyoruz. Sürekli bahçede olamazsan başarılı da olamazsın Kivi çok nazik bir meyvedir. Birinciliği layık görmüşler herkese teşekkür ediyorum” dedi.

En iyi kivi pastasını yapan Aysun Baş ise, “Her yıl bu yarışmayı düzenleyenlere teşekkür ederim. İnşallah sürekli devam eder, biz de devam ettiği sürece katılırız. Ordu’da kivinin tanıtımının bu şekilde yapıldığı için bende mutluyum” diye konuştu.

Daha sonra protokol mensupları Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde bulunan kivi bahçesinden kivi topladılar .
Kaynak: İHA