Meram'da 2 Spor Tesisi Açılıyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, şampiyon sporcularının adını verdiği 2 spor tesisini hizmete açıyor.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu sporcusu Nazmiye Muslu'nun ismini verdiği Ladikli Mahallesi'ndeki spor tesisi ile olimpiyat 4'üncüsü ve Türkiye şampiyonu Yasemin Ceylan'ın adını verdiği Karadiğin Mahallesi'ndeki spor tesisini hizmete açıyor.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, her hafta perşembe günleri düzenledikleri açılış ve temel atma programlarının 2 spor tesisinin açılışıyla devam edeceğini belirterek, "Karahüyük Mahallesi'nde yaptırdığımız FİFA standartlarındaki Şehit Süleyman Ballan Spor Tesisi'nin açılışını kısa bir süre önce Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç gerçekleştirmişti. Oradaki açılış töreninde Ladikli'deki spor tesislerimize dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcumuz Nazmiye Muslu'nun ismini vereceğimizi beyan etmiştik. 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda 16 gramlık farkla madalya şansını kaybederek olimpiyat 4'üncüsü olan Yasemin Ceylan'ın ismini de Karadiğin Mahallesi'nde yaptırdığımız spor tesislerine veriyoruz. Her iki tesisin açılışı 8 Kasım 2012 Perşembe günü saat 10.00'da Ladikli Mahallesi'ndeki Nazmiye Muslu Spor Tesisi'nde düzenleyeceğimiz törenle yapılacak. Tüm hemşehrilerimiz davetlidir" dedi.

Yaptıkları spor yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Kalaycı, "Spor altyapısını oluşturmak ve gençlerimizin daha sağlıklı ortamlarda spor yapabilmeleri için ilçemize önemli tesisler kazandırıyoruz. 3 yıl içerisinde Meram'a 5 spor tesisi kazandırdık. Yeni yaptıracağımız 3 spor salonu ile ilgili olarak da önümüzdeki günlerde protokol imzalayacağız. 2 adet yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun temelini attık, ikisinin temelini de yakın bir süre zarfında atacağız. 125 okulumuza tenis masası dağıttık. Bir yandan tesis yatırımlarımız sürerken bir yandan da belediyemizin spor kulübü, yetenekli gençleri keşfederek spora yönlendirmektedir. Kulübümüzün sporcuları ulusal ve uluslararası düzeyde onlarca madalya kazanarak göğsümüzü kabartmaya devam etmektedir" diye konuştu.

Kaynak: İHA