Mardin'de Kardeşlik Turnuvası

Mardin'de eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Safiye Beşir Atak Koleji kardeş okullarla birlikte "Kardeşlik Turnuvası'nda" bir araya geldi.

Mardin Akıncı, Bağlıca, Ayfer Gök ortaokulları ile Kızıltepe ilçesinden Işıklar Ortaokulu'nun öğrencilerinin katıldığı turnuvada basketbol ve futbol müsabakaları düzenlendi.

Bulundukları okullarda sınırlı imkanlara sahip olan kardeş okul öğrencileri ilk defa halı sahada maç oynamanın keyfini yaşadı. Safiye Beşir Atak Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Boz, kolej olarak daha önce kardeş okul seçtikleri okullarla "Kardeşlik Turnuvası"nda bir araya geldiklerini söyledi.

Boz, "Gerek bulundukları bölge, gerekse yaşadıkları köyde belirli sıkıntılar içerisinde olan çocuklar kardeşlik turnuvasında birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozamayacağı adına güzel bir görüntü sergiledi. Kardeş okullarımızda eğitim gören çocuklarımızın her yönden gelişimine katkı sağlamak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Değişik programlarla bir araya gelerek bu kardeşliğimizi kavileştirecek çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz" dedi.

Turnuva sonunda Mardin merkez Akıncı Ortaokulu futbol müsabakalarında rakiplerini yenerek birinci oldu. Basketbolda ise Safiye Beşir Atak Koleji birinciliği aldı.Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere de çeşitli ödüller verildi .
Kaynak: İHA