Kırklar Meclisi Baydemir İle Görüştü

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçe Belediyesi bünyesinde demokratik katılımcılık adına kurulan farklı inanç, düşünce ve etnik kimliğe sahip kişilerden oluşan Kırklar Meclisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.

Kırklar Meclisi Baydemir İle Görüştü
Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile birlikte gelen heyeti Baydemir, Halkla İlişkiler Danışmanı Eşref Güler ile birlikte karşıladı. Demirbaş, Baydemir’e geçmişteki acıları unutturmamak için bir anıt yapmayı planladıklarını söyledi.

Baydemir de bütün etnik kimlikleriyle kadim bir coğrafyada yaşadıklarını belirterek, “Ne kadar gurur duyacağımız, övüneceğimiz bir geçmişimiz varsa o kadar da üzüntü duyacağımız geçmişimiz var. Dolayısıyla bütün bunlara ayna tutan ortak vicdan anıtı demeliyiz. Hem geçmişte yaşadığımız travmaları sembolize etmeli aynı zamanda da gelecekte birlikte yaşamayı çağrıştıran bir anıt olmalı” dedi.

Kentin çeşitli sorunlarının tartışıldığı görüşmede Baydemir, temizlik ve kaldırım işgali gibi iki temel soruna vatandaşların katılımının şart olduğunu kaydetti.

Çöpleri toplamak ve caddeleri süpürmenin ilgili ilçe belediyelerin görevi olduğunu dile getiren Baydemir, “Ancak ilçe belediyelerimiz bütün bütçesini temizliğe ayırsa bile halk ve esnaf bunu korumazsa kent temiz olamaz, bunun mümkünatı yok. Bu tüm ilçeler için geçerlidir. Örneğin Gazi Caddesi ve Melikahmet Caddesi’ne ciddi yatırım yapıldı ancak buradaki esnafımız temizlik konusuna dikkat etmiyor. Cadde ve kaldırım işgali konusunda da sert yaptırımlar uygulanmalı” diye konuştu

Belediye başkanlarının sınırlı zaman dilimi içinde sorumluluklarının olduğunu kentin asıl sahibinin kentte yaşayanlar olduğunu vurgulayan Baydemir, çevre ve gürültü kirliliği yaratan havai fişekler konusuna da değinerek, “Kentin ortasında yer alan düğün salonlarında zevk için havai fişek patlatılıyor. Patlayıcı madde ve havai fişeklerin atılması bir travma yaratıyor. Gecenin bir saatinde uyuyan çocuklar ürpertiyle uyanıyor. Vilayetle birlikte tamamen satışının yasaklanması için ortak çaba sarf edelim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA