Kanala Uçan Arabada Can Pazarı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde otomobille su kanalına uçan iki kişi, suya gömülen araçtan çevreden yetişen vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

Kanala Uçan Arabada Can Pazarı
Yaşanan can pazarı sonra donmak üzere olan sürücünün yardımına polis yetişti.

Kaza; bu sabah 04.30 sıralarında Fethiye Sanayi Çarşısı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Mustafa Yaşar (32) idaresindeki 48 F 3333 plakalı otomobil, aşırı hız sonucu su kanalına uçtu. Yaklaşık 6 metre genişliğindeki ve 3 metre derinliğindeki kanala uçan otomobil, yaklaşık 500 metre sürüklendi. Saniyeler içinde suya gömülen araçtaki iki kişiden biri kendi çabalarıyla otomobilin üzerine çıkarken diğeri çevreden yetişen vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Otomobilin suya gömülmesi nedeniyle Fethiye Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, Fethiye Belediyesi itfaiye ekibi ve çevredeki vatandaşlar adeta alarma geçti. Şehit Fethibey Caddesinden 256.sokak’a çıkan yolda aşırı hız yüzünden kanala uçan araçtan çıkarılan Mustafa Yaşar ve Ramazan Tahancı tirtir titrerken polis bu kişilerin üzerindeki elbiseleri çıkartıp yağmurluğunu verdi. Bazı vatandaşlar da elleri ile sürterek sudan çıkan kazazedeleri ısıtmaya çalıştı.

Mustafa Yaşar ve Ramazan Tahancı 112 acil ambulans ile Fethiye Devlet Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alınırken; araç kanaldaki suyun aşırı yüksek olması nedeniyle henüz çıkarılamadı. Kaza ile ilgili, soruşturma sürerken kanal çevresine toplanan vatandaşlar kanala uçan şahısları merak etmeleri nedeniyle yaklaşık bir saat boyunca olay yerinden ayrılmadılar. Sürücü Mustafa Yaşar ile arkadaşının alkollü olup olmadığı henüz belirlenemedi.Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor .
Kaynak: İHA