İsmet Güral Tekrar Başkan

Macaristan Fahris Konsolosu Kütahyalı işadamı İsmet Güral, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) Türk-Macar İş Konseyi Başkanlığı'na tekrar seçildi.

İsmet Güral Tekrar Başkan
Türk-Macar ilişkilerinin tarihsel anlamda çok önemli bir yerde olduğunu ifade eden İsmet Güral, bu dostluğun artarak devam ettiğini belirtirken, ekonomik anlamda ise yeteri düzeyde ilişkilerin geliştirilemediğini söyledi.

Güral, “Amacımız Türk-Macar ekonomik ve ticari ilişkileri çok yükseklere çıkarma hedefindeyiz" dedi.

Türk- Macar dostluğuna 18 yıllık emeklerine karşılık Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt 16 Kasım 2011 tarihinde Kütahya’ya gelmiş ve Fahri Konsolos İsmet Güral’a ülkesinin en büyük nişanı olan Macaristan Devlet Liyakat Nişanı vermişti. DEİK TÜRK-MACAR İŞ KONSEYİ HAKKINDA "Macaristan 1989 yılında Parlamenter demokrasi rejimine geçmiş, bu tarihten itibaren gerçekleştirilen ekonomik reformlar ile serbest piyasa ekonomisine geçiş süreci de başlamıştır. Macaristan’ın bu dışa açılma sürecinde Aralık 1991’de DEİK ile Macaristan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından imzalanan İş Konseyi Anlaşması ile Türk-Macar İş Konseyi kurulmuştur. Avrupa Birliği çatısı altında faaliyet gösteren İş Konseyi, Türkiye ile Macaristan arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, iki ülke iş dünyası arasındaki işbirliğinin kuvvetlendirilmesi ve yeni alanlara taşınması amacıyla kurulmuştur. Konsey, iş çevreleri arasında diyalog ve temasları geliştirmeyi hedeflemekte ve bilgi değişimini sağlamaktadır. "
Kaynak: İHA