Haytap’tan Başbakan’a Mektup

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyesi bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırılmak üzere ‘Hayvanları Koruma Kanunu'nda düzenlenmesi planlanan yasa ile ilgili kaygılarını içeren mektubu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı'na teslim etti.

Haytap’tan Başbakan’a Mektup
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret eden HAYTAP üyesi bir grup, İl Başkanı Halit Advan ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevgi Ekmekçiler, yasa tasarısının kabul edilmesiyle, yüzyılın katliamının yaşanacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun bazı maddelerini değiştirmek ve eklemeler yapmak amacıyla hazırladığı yasa tasarısının, sahipsiz sokak hayvanları için katliam ortamı hazırladığını ifade eden Ekmekçiler, “Bir süredir STK'lar ve hayvan severler tarafından konuya olan tepkilerimizi dile getirmek amacıyla düzenlenen ve on binlerce kişinin katılımıyla yapılan basın açıklamaları, oturma eylemleri ve protestolar artık bir halk hareketine dönüşmüştür” dedi

Yurt çapında faaliyetlerini sürdüren dernek üyeleri, temsilciler ve hayvan hakları savunucuları olarak 81 ilde eş zamanlı olarak AK Parti il başkanlıklarına ziyaret düzenlediklerini belirten Emekçiler, “Başbakanımıza verilmek üzere, ‘Sayın Başbakanımız, hayvan dostlarımızla da beraber yürümek istiyoruz biz bu yollarda’ mesajını içeren bir 'imdat mektubu' sunduk. Bu yasa tasarısının olduğu haliyle kabulü halinde yüzyılın katliamı başlayacak ve bu katliam tarihe bir insanlık suçu olarak geçecektir. Başbakanımızın bu duruma müdahale edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA