Gümüşhane’ye Yeni Bir İşletme Daha

Gümüşhaneli genç girişimci İlker Bal’ın Sosyal Yardımlaşma Vakfından aldığı katkı ile kurduğu “İlkbal Osmanlı Sahancısı”nın açılışı törenle gerçekleştirildi.

Gümüşhane’ye Yeni Bir İşletme Daha
Karşıyaka Mahallesi Transit Yol üzerinde bulunan işletmenin açılış törenine Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, SP İl Başkanı Akın Demir, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, devletin istihdamın geliştirilmesine yönelik sürekli bir destek ve gayret içerisinde olduğunu belirterek, Sosyal Yardımlaşma Vakfı kanalı ile geliri artırıcı ve kırsal destek projeleri uyguladıklarını söyledi.

Yeni açılan işletmenin istihdama katkıda bulunacağını kaydeden Vali Mayda, “Bizlerde devletin sağladığı imkanlar ile kendisine bir miktar destekte bulunduk. İnşallah güzel bir şekilde çalıştırır. Hem kendisi kazanır, hem de bundan sonra benzer işi yapacak arkadaşlarımıza örnek olur. Biz bu destekleri önemsiyoruz. Arkadaşımız girişiminde başarılı olduğu takdirde, 2 yıl ödemesiz 6 yıl içerisinde geri ödemeli bir program uygulanıyor. Başarılı olursa başkalarına da örnek olur.” dedi.

Yapılan duanın ardından kesilen kurdelayla açılışı yapılan tesiste incelemelerde bulunan heyet, daha sonra kendilerine ikram edilen yiyeceklerin tadına baktı .
Kaynak: İHA