Ekim Döneminde 40 Bin Kişiye Hizmet

Samsun Çalışma ve İş Kurumu tarafından, 2012 yılı Ocak-Ekim döneminde yaklaşık 40 bin kişiye hizmet verildiği bildirildi.

İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 2012 yılı Ocak-Ekim döneminde 2 bin 48 işletmeye iş yeri ziyareti gerçekleştirildiği belirtildi.

Samsun iş gücü piyasasında 9 bin 350 kişilik açık iş talebi alındığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu taleplere yönlendirilen 6 bin 810 kişi işe yerleştirilmiştir. İşgücü Yetiştirme Programları ile 5 bin 225 kişiye meslek kazandırılarak en az yüzde 75'inin istihdam edilmesi sağlanmıştır. Çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma konulu TYÇP programlarından 824 kişi yararlandırılmış, 800 kişinin kendi işini kurmaları için girişimcilik eğitiminden faydalanması sağlanmıştır. 2012 yılı Ocak-Ekim döneminde İl Müdürlüğümüzce, ihbar tazminatı, kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti, aylık ücret, fazla mesai ücreti, hafta tatili ücreti, resmi tatil ve genel tatil ücreti konularında iş akdi feshedilen işçilerden toplam 649 şikayet başvurusu incelenmiş bulunmaktadır. Samsun Çalışma ve İş Kurumu tarafından yaklaşık 40 bin kişiye hizmet verilerek 20 milyon 256 bin lira bütçe kullanılmıştır.''

Muhabir: Fatma Kalay

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA