Ecevit, Ölümünün 6. Yılında Anıldı
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eski başbakanlardan Bülent Ecevit’i ölümünün 6. yıldönümü nedeni ile kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı.

Ecevit’in kabrine çelenk bırakılması ve dua edilmesinin ardından bir konuşma yapan Halıcı, Ecevit’in engin hoşgörüsü ve uzlaşma kültürüyle sevginin ve barışın elçisi olduğunu belirterek, “Ecevit’i sevmek, Ecevit’i özlemek yetmez. Onun gibi düşünmek, davranmak ve çalışmak zorundayız” dedi.
Yaşar ise, Ecevit’in devlet adamlığının unutulmayacağını belirterek, “Onun hedeflediği demokrasi ve hakça düzen hedefine erişemesek de sosyal demokratlar olarak onun söylemi olan ‘Bir düzen ki herkes kendi yaşamında mutlu geleceğinden umutlu olsun. Bir düzen ki ne ezilen ne ezen insanca hakça bir düzen’ sözleri kulaklarımızdan ve benliğimizden çıkmayacaktır. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Bülent Ecevit’i ölümünün 6’ncı yılında saygı ile anıyoruz” diye konuştu.
