Cezaevlerindeki Açlık Grevine Destek Eylemi

Beyoğlu'nda, bazı cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek isteyen bir grup eylemci, açlık grevleriyle ilgili müzakerelerin bir an önce başlamasını talep etti.

Cezaevlerindeki Açlık Grevine Destek Eylemi
Akşam saat 19.30’da Taksim Meydanı’nda bir araya gelen aralarında Halk Evleri (HE), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyelerinin de yer aldığı yüzlerce gösterici, çeşitli pankart ve dövizler açarak hükümeti protesto etti. Bazı cezaevlerindeki açlık grevinin 56'ıncı gününde gerçekleşen eylemde, polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Grup, sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı’ndan hareket ederek İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı’na kadar yürüdü

Grup adına tiyatro sanatçısı Ender Yiğit, basın bildirisi okudu. Cezaevlerinden ölüm haberleri duymak istemediklerini belirten Yiğit, “Özgürlükleri Kürt sorununda çözümsüzlük politikaları nedeniyle kısıtlanmış insanların sesine kulak verilmesini istiyoruz. Açlık grevlerindeki Kürt mahpusların ana dilde eğitim, savunma ve tecridin kaldırılması ile çerçevesini çizdikleri talepleri açıktır” dedi.

Halkları birbirine düşüren politik yaklaşımların karşısında olduklarını vurgulayan tiyatro oyuncusu Ender Yiğit, emperyalizme ve faşizme karşı kardeşliği ve birlikte yaşamayı savunduklarını ifade etti.

Açlık grevlerinin devamı halinde iktidarın da altından kalkamayacağı ağır sonuçlarla karşı karşıya kalınabileceğini kaydeden Yiğit, ölüm oruçları ile ilgili müzakerelerin en kısa sürede balaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Çeşitli sivil toplum örgütü ve siyasi partiye mensup yüzlerce eylemci, yaklaşık 1 saat süren protestonun ardından olaysız şekilde dağıldı .
Kaynak: İHA