'Bülent Ecevit'i ABD iktidardan indirdi'

Ecevit'in ABD ordusunun Irak'ı işgaline ve İran'ı ablukaya almasına onay vermediği için, dönemin ABD Başkanı George W. Bush ile ters düştüğünü söyleyen Masum Türker, "Yapılan toplantıda Ecevit'ten hayır cevabı alan Bush onunla iletişimi kesti ve heyette yer alan bir diğer isim Kemal Derviş ile konuşmaya başladı" dedi.

'Bülent Ecevit'i ABD iktidardan indirdi'
CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Enver Aysever'in sunduğu 'Aykırı Sorular ' programı, Bülent Ecevit'in ölüm yıldönümünde DSP'nin Genel Başkanı Masum Türker'i konuk etti.

Bülent Ecevit'in ABD ordusunun Irak'ı işgaline ve İran'ı ablukaya almasına onay vermediği için, dönemin ABD Başkanı George W. Bush ile ters düştüğünü söyleyen Masum Türker, 'Yapılan toplantıda Ecevit'ten hayır cevabı alan Bush onunla iletişimi kesti ve heyette yer alan bir diğer isim Kemal Derviş ile konuşmaya başladı ' dedi.

"ABD'NİN ESAS HEDEFİ İRAN DEĞİL IRAKMIŞ"


İşte Türker'in o açıklamaları:

"Türkiyenin yarını değiştirecek çok önemli bilgiyi yakın zamanda öğrendim. Ecevit 12 Ocak 2002 tarihinde ABD'ye gitti. Bush ile görüştü. Ecevit ile beraber İsmail Cem, Kemal Derviş, Tunca Toskay ve Anavatan Partisi'nden Zeki Bey var. Ecevit orada ülkenin çıkarlarını düşünüyor. Bush Ecevit'e diyor ki; 'Biz Irak'a girmek istiyoruz.' Bülent Ecevit de 'Biz bu konuda yardımcı olamayız. Çünkü Irak müslüman bir ülke, bizimle birlikte diyor. Bush da, 'Ama bizim hedefimiz Irak değil, esas hedefimiz İran'dır diyor. Ecevit de yine 'Biz yüzyıllardır barış içinde ve komşuyuz. Aynı dine mensubuz, yakınız ,geleneklerimiz, kültürümüz bir' diyor. Zeki Bey dedi ki, Ecevit böyle deyince Bush konuşmayı hemen bıraktı ve döndü artık muhattap olarak Kemal Derviş'i aldı' diyor."

"KEMAL DERVİŞ ECEVİT'E DAYATILDI"

Enver Aysever'in, "Kemal Derviş Ecevit'in buluşu olarak mı getirildi, yoksa Ecevit'e dayatıldı mı?" sorusu üzerine Masum Türker, Kemal Derviş'in Bülent Ecevit'e sistemli bir şekilde dayatıldığını söyledi. BEYAZ GAZETE