Bik Genel Müdürü Atalay, Sakarya'da

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, kurumunun kongresinde ulusal ve yerel basın ayrımı yapmaksızın, gündeme ilişkin bütün konuları ve sorunları konuşacaklarını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sakarya'ya gelen Atalay, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından Serdivan ilçesindeki restoranda yerel basının temsilcileriyle bir araya gelen Atalay, Sakarya'da yayın yapan Anadolu gazetesini denetlemeye giden Şube Müdürü Recep Bolat ve kurum çalışanı Devrim Ersin Özergin'in silahlı saldırıda şehit edilmesinin Türk basın tarihinin utanç hanesine geçeceğini söyledi.

Sakarya'da BİK tarihinde hiç yaşanmayan bir olayın meydana geldiğini, 2 kurum çalışanının şehit olduğunu hatırlatan Atalay, ''Mustafa Süke kardeşimiz de uzun süre mücadele verdikten sonra sağlığına kavuştu. Onu da ziyaret edeceğiz. Bütün bu süreçte sağ olsun, sayın valimiz, belediye başkanımız, emniyet müdürümüz, bütün devlet kurum ve kuruluşları destek verdi'' diye konuştu.

-''Arkadaşlarımız, kanunun verdiği bütün yetkileri kullanacaklardır''-

Atalay, Türkiye'nin en güzide şehirlerinden Sakarya'da işlenen bir olayın şehrin geleceğiyle ilgili güzellikleri kapatabileceğini düşünmediğini belirterek, kamu görevini başarıyla yerine getiren basın çalışanları, siyasiler ve bürokratlar, belediye başkanları ve sivil toplum örgütlerinin el ele vererek, güçlü, kavgasız, gürültüsüz, muhteşem bir Sakarya inşa edeceklerine yürekten inandığını vurguladı.

Zaman zaman gazetelerde denetimlere de katıldıklarına dikkati çeken Atalay, Sakarya'yı riskli bölge görmediklerini söyledi.

Çalışma arkadaşlarının görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerini anlatan Atalay, sözlerini şöyle tamamladı:

''Devlet, bu konuda ne gerekiyorsa yapacaktır, en ufak taviz vermeyecektir. Aksi halde kaos olur. Biz de görevlerimizi yerine getirmezsek başkaları yapar. Görevinizi yerine getirmezseniz adaletsizlik olur. Arkadaşlarımız, kanunun verdiği bütün yetkileri kullanacaklardır. Kanunları uygulamayı daha büyük kararlılıkla yerine getirecektir. Görevleri yerine getirirken yeni tedbirler de alacağız. Önümüzdeki günlerde genel kurulumuz var.

21 Kasım'da başlayıp 3 gün sürecek BİK kongresinde, ulusal-yerel fark etmeden, gündeme ilişkin bütün konuları ve bazı sorunları konuşacağız. Bu sorunları nasıl bertaraf ederiz, nasıl def ederiz gibi güzel tartışlarımız olacak. Bu kongrede önemli kararlar alacağımızı ümit ediyorum.''

Atalay, toplantının ardından Sakarya'da yayın yapan Adapostası gazetesinde denetim yapan kurum çalışanlarına eşlik etti.

Atalay, daha sonra silahlı saldırıda yaralanan ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Yenisakarya gazetesi çalışanı Mustafa Süke'yi ziyaret etti.

Denetim amacıyla 26 Eylül'de Sakarya'da yayımlanan Anadolu gazetesine giden BİK Şube Müdürü Bolat, kurum çalışanları Ökkeş Buğra Atılgan ve Özergin ile Yenisakarya gazetesinden temsilci olarak alınan Süke, gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'ın silahlı saldırısına uğramış, Özergin, aynı gün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Bolat, İstanbul'da hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Enes Duran - Uğur Subaşı

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA