Başkan Evcilmen, Muhtarlık Açılışına Katıldı

Antalya’da merkez Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Yeşildere Mahalle Muhtarlığı hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Evcilmen, Muhtarlık Açılışına Katıldı
Başkan Evcilmen, ardından top dağıtmak isteyince yüzlerce çocuğun arasında kaldı

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi Yeşildere Mahallesi Muhtarlık Hizmet Binası’nın açılışı için tören düzenlendi.

Yeşildere Mahallesi 1171 sokakta kurulan muhtarlık binası için düzenlenen törene, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen mahalle halkının omuzlarında geldi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği başkan Evcilmen, ev hanımları ile de sohbet etti.

Ardından mahalle halkına seslenen Başkan Evcilmen, Yeşildere Mahallesi’nin tapu sorununu çözmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Bugüne kadar 800 tapunun hak sahiplerine verildiğini 300 tapunun ise verilmek üzere hazırlandığını kaydeden Başkan Evcilmen, “30 adette inşaat ruhsatı verdik. Artyık buraya kentsel dönüm gelmeye başladı.

Önceden Yeşildere’ye girilmezdi. Sokaklarında çıkış yoktu. Şimdi biz,19 kilometre sıcak asfalt döktük. Aşık Veysel Caddesi’ni ana arterle Gazi Bulvarı’na bağladık. Burada hummalı bir çalışma var. Bunu Antalya ve Muratpaşa duysun. 4 parkımızın yapımı tamamlandı. Kaldırım yapım çalışmalarımız devam ediyor. İlköğretim okulu hayata geçirildi. Lise yapımı içinde çalışmaya başladık. Pazar sorununuz vardı. Onunda temeli 45 gün sonra atılıyor. Fakat size bir müjdem var. Bu pazarın esnafı sizlerden olacak. Onun için pazarcılığı öğrenin. Bu pazarda sizler satış yapacaksınız” diye konuştu.

Yeşildere halkına bir müjde daha veren Başkan Evcilmen, “Türkiye’nin en büyük kültür merkezini bu bölgeye yapacağız. Onun projesi de yapıldı. Gebizli Mahallesindeki stadyumun yanına yakın zamanda temelini hep birlikte atacağız” dedi.

Daha sonra Başkan Evcilmen’e mahalle muhtarı Kemal Genbeş, tarafından teşekkür paleti ve çiçek takdim edildi.

Ardından Başkan Evcilmen ve CHP İl Başkanı Devrim Kök, muhtarlık binasının hizmete açılış kurdelesini kesti. Zeytinköy Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Tuna’da hizmetlerinden dolayı Evcilmen’e Atatürk tablosu hediye etti. Muhtarlık binasını gezen başkan Evcilmen, ardından kendisini park içindeki basketbol sahasında bekleyen çocukların yanına gitti. Başkan Evcilmen’den önce ellerinde top filesi ile alana giren zabıtalar, çocukları karşısında zor anlar yaşadı. Sıraya geçmeyen ve zabıtaların ellerindeki fileleri çekiştiren çocuklar kısa sürede izdihama neden oldu. Çocukların arasında kalan Başkan Evcilmen, topları dağıtmakta güçlük yaşadı. Ezilme tehlikesi geçiren Evcilmen, sadece birkaç çocuğa top verebildi. Başkan, koruma ve güvenliklerin eşliğinde güçlükle alandan çıktı. Zabıtanın elinden top filelerini alan çocuklar, top alabilmek için birbirlerini ezdi. 300 top, kısa sürede dağıldı.

Top aldıkları için mutlu olduklarını söyleyen çocuklar, izdiham karşısında ezilme tehlikesi geçirdiklerini söyledi Başkan Evcimen ise, "Çocukların spor aşkı bizi memnun etti" dedi.

Kaynak: İHA