Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, Bertlot Brecht'in Eserinden Uyarlanan ''savaş ve Yoksulluk Günlerinde Bir Tebeşir Dairesi Öyküsü'' Adlı Oyunu Sahneliyor

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu oyuncuları, Bertolt Brecht'in ''Kafkas Tebeşir Dairesi'' adlı oyunundan uyarlanan, ''Savaş ve Yoksulluk Günlerinde Bir Tebeşir Dairesi Öyküsü''nü sahneliyor.

Bertolt Brecht tarafından 1944 yılında kaleme alınan öykü, İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından işgal edilen Gürcistan'da geçiyor. Türkçesi Can Yücel'e ait olan ve yönetmen Metin Balay tarafından yeniden yorumlanan eserde Gürcistan'da savaşın yarattığı yoksulluk ve baskılar eleştirel bir bakış açısıyla sunuluyor.

Proje tasarımını Metin Balay'ın yaptığı, kostümleri Gizem Karasu'nun imzasını taşıyan oyunda, Hüseyin Yirik, Sencan Köymen, Talat Turhan Türkeli, Mete Orhan, Recep Kamiloğlu, Mustafa Doğan Ayhan, Senam Arslanoğlu, Saadet Yıldırım, Hasibe Özgür, Safinaz Özgür, Mehtap Gürcan, Seyfi Satmaz, Ezgi Albayrak, Yağmur Demirci, Gizem Yönel, Nuri Türker, Murat Akyol, Fatih Tunca ve Barkın Dere rol alıyor.

Eser, 10, 17 ve 30 Kasım'da izlenebilir.

Muhabir: Bekir Bektaş

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA