YYÜ'de ''Girişimcilik Konferansı'' Düzenlenecek

Yüzüncü Yıl Üniversitesi , Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ve Van Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle üniversitede girişimcilik konferansı düzenlenecek.

Konferansla ilgili İtalya'nın Milano kenti Ticaret ve Sanayi Odası Danışmanı Uluslararası Girişimcilik Uzmanı Carlo Penco ile Van ABİGEM Direktörü Olcay Barlas, konferans ile ilgili YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret etti.

Konferansın bir yıl önce başlattıkları projeler ile örtüştüğünü ifade eden Battal, şöyle konuştu:

''Depremden önce öğrencilerimize yönelik kariyer günleri düzenleyerek girişimcilik enerjisini ortaya çıkarmayı düşünüyorduk. Değişik iş kollarında önde gelen iş adamlarını Van'a çağıracaktık. Bir iki tane seminerin ardından deprem olunca, programımızı ertelemek zorunda kaldık. Dünyada artık birçok insan eğitim aldığı alan dışındaki işlere yöneliyor. İnsanlar mezun oldukları bölümlerle ilgili iş bulmakta zorlanıyor. Bu açıdan girişimcilikle ilgili öğrencilerin bilgilendirilmesi hayati önem taşıyor. Bu konferansı işsizliğin önlenmesi bakımından da önemsiyoruz. Çünkü bu konferansta öğrencilerimizin içindeki girişimcilik enerjisini ortaya çıkacak ve kendi yollarını çizmelerine katkı sunacaktır. İnşallah herkes için hayırlı olur.''

Konferans için her türlü desteği vereceklerini kaydeden Battal, konferansın 7 Kasım saat 14.00'te yapılacağını söyledi.

Konferansta ''Nasıl Girişimci Olunur'', ''Girişimcilik Süreçleri Nelerdir'', ''AB ve Türkiye'den Örneklerle Girişimcilik Yaklaşımındaki Farklılıklar'' ve ''Girişimcilik ve Kariyer'' başlıklarında bilgi verilecek.

İlahiyat Fakültesi'nde yapılacak konferansa Uluslararası Girişimcilik Uzmanı Carlo Penco, Van ABİGEM Direktörü Olcay Barlas, ABİGEM İş Geliştirme Uzmanları Yunus Yetkin, Veysel Emre Tuncer ve ABİGEM Ofis Müdürü Sibel Altay konuşmacı olarak katılacak.

Muhabir: Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA