Odunpazarı Belediyesi, ''e-devlet kapısı'' Portalına Katıldı.

Odunpazarı Belediyesi, tüm kamu hizmetlerine elektronik ortamda, tek bir noktadan, güvenli ve etkin bir şekilde erişimi sağlayan ''e-devlet kapısı'' portalına katıldı.

Belediye'den yapılan açıklamada, Odunpazarı'nın ''e-devlet Kapısı'nda yer almasıyla, mükelleflerin belediyeye gitmeden, internet üzerinden beyan verme, borç ödeme gibi işlemlerini gerçekleştirebilecekleri kaydedildi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, e-devlet projesine en hızlı uyum sağlayan belediyelerin başında geldiklerini belirterek, ''Bu yolla vatandaşlara daha hızlı ve daha verimli hizmet verilebilecek. Hazırlanan proje ile vatandaşların ilk olarak beyan bilgileri, tahsilat bilgileri, borç bilgileri ve sicil bilgileri, sorgulama hizmetlerine ulaşabilecekler. Kısa zamanda hizmet sayısını arttıracağız'' ifadelerini kullandı.

-Tepebaşı Belediyesi'nden geri dönüşüm projesi-

Tepebaşı Belediyesi, alışveriş merkezlerinde atık pil ve bitkisel atık yağ toplama noktaları oluşturdu.

Eskişehir Anadolu Rotary Kulübü işbirliğiyle, Espark, Kanatlı, Neo ve Özdilek alışveriş merkezlerinin ziyaret edilerek, atık pil ve bitkisel atık yağ toplama kutu ve bidonları yerleştirildiği duyuruldu.

Teslim edilen atık toplama bidon ve kutuları, Tepebaşı Belediyesi Mavi Masa'nın 444 26 26 numaralı telefonuna bilgi verildiğinde, ekipler tarafından boşaltılarak, geri dönüşüme kazandırılacağı aktarıldı.

-Tepebaşı Belediyesi'nden Anıtkabir ziyareti-

Tepebaşı Belediyesi düzenlediği kültür turları kapsamında, 300 kişiden oluşan kafile Ankara'ya giderek, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Belediye'den yapılan açıklamada, geziye Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, belediye personeli ile aileleri ve 28 okuldan gelen yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı bildirildi.

Anıtkabir'e ulaşan kafilenin, Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktıktan sonra buradaki müzeleri gezdikleri bildirildi.

-Odunpazarı Belediyesi'nden öğrenci ve velilere Konya'ya gezisi-

Odunpazarı Belediyesi Okuma Salonları'nda eğitim gören öğrenciler ve velilerine Konya gezisi düzenledi.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre, Odunpazarı Belediyesi Eğitim Koordinatörü Ahmet Yıldırım, velilere yönelik yapılan sosyal ve kültürel faaliyetler arasında bugüne kadar Çanakkale, Bursa gibi tarihi bölgeleri gezdiklerini bildirdi.

Yıldırım, şunları kaydetti:

''Öğrencilerimiz Konya'nın tarihi güzelliği ve turistik yerlerini gezerek öğrendiler. Bu tür faaliyetler hem öğrencilerimize hem de velilere çok faydalı oluyor. Öğrencilerin tarihi mekanları öğrenmelerinin yanı sıra ailelerin de birbirleriyle iletişim kurmaları sağlanıyor.''

-Yurttan Türküler Korosu, konser verdi

Yurttan Türküler Korosu, Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde konser verdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, şef Orhan Gazi Yılmaz'ın yönetiminde birbirinden güzel türküleri seslendiren koro, beğeni kazandı.

Yılmaz, Muzaffer Sarısözen anısına düzenlenen konser sonunda izleyicilere teşekkür etti.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA