“divriği Kabuğuna Sığmıyor”
Divriği Belediye Başkan Hakan Gök, basın mensuplarıyla ilçedeki tarihi mekanları gezerek, yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Gök, “Nefes almanız, aileniz ile piknik yapacağınız yer tarihi doku için de Divriği’dir. Anadolu insanlarını hep evde oturmayalım dediklerinde ya Nevşehir’e gidiyor ya Antalya’ya ya da parası daha çok olan insanlar ise Avrupa’yı tercih ediyor. Şunu kimse unutmasın Türklerin kökleri Divriği’dedir. 1220 yıllarında temeli atılan 1245 yılında bitirilen Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası görülmesi gerekir. Zaten sloganımız da budur; ‘Görmeden ölmeyiniz’. 800 yıllık eser biz Anadolu’da göçebe hayatı yaşamamışız. Biz Anadolu’nun sahibiyiz. Lezzetli Divriği yemeklerini özellikle Balga kaymağımızı tatmalarını, konaklarımızda çay içmelerini, kanyonlarımızda ve Kesdoğan kalemizde stres atmalarını bekliyoruz” dedi
Çalışmaların devam ettiğini belirten Gök, açıklamasına şöyle devam etti: “Ulu Cami ve Darüşşifası, kalesi, hanı, hamamı, bedestenleri, köprüleri, çeşmeleri, konakları ile müthiş bir şehir olan ilçemizde, bir taraftan su, bir taraftan yol, diğer taraftan Ulu Cami etrafında yapılan kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Geleceğini turizm olarak belirleyen Divriği'de yaşam koşullarının iyileştirmesi alanında biz de yoğun mesai harcıyoruz. Şuanda bulunduğumuz Abdullah Paşa Konağı'nın yanı sıra tadilatta olan çok sayıda konağımız var. Bu konaklarımız, yakın zamanda butik otel şeklinde hizmet vererek ilçemize renk katacak. Artık Divriği kabuğunu kırıyor. Divriği kabına sığmıyor” Daha sonra UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’nı gezdiren Gök, herkesin bu eseri ölmeden görmesi gerektiğini vurguladı .
