2012'nin Son Rahvan At Yarışlarına Yoğun Katılım Oldu

Ödemiş Belediyesi tarafından 3 Eylül kurtuluş etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan, fakat şehit haberleri nedeniyle ertelenen geleneksel rahvan at yarışları, ilçeye bağlı Demircili Köyü'nde gerçekleştirildi.

2012'nin Son Rahvan At Yarışlarına Yoğun Katılım Oldu
Ödemiş Belediyesi ile Rahvan Atçılar Derneği’nin düzenlediği 9. rahvan at yarışlarına Ege, Akdeniz, Marmara Bölgeleri'nden gelen 120 civarında yarış atı katıldı.

Sıralama ve ısınma turlarının ardından deste, ayak, küçük orta, büyük orta, baş altı ve baş atlar kategorisinde mücadele eden atlar eleme turlarının ardından ilk dörde kalarak final karşılaşması yaptılar. Havanın güzel ve sıcak olması nedeniyle yoğun katılımın yaşandığı yarışlarda, diskalifiye olan bazı at sahipleri de zaman zaman hakem heyetine itirazda bulundular.

Yarışlarda elde edilen dereceler şu şekilde oluştu: Küçük orta grubunda; birinci Antalya’dan Erdoğan Yıldız, ikinci Işıkkent’ten Mehmet Turgut, üçüncü Ödemiş’ten Uysal Kasap.

Büyük orta grubunda; birinci Ödemiş’ten Hamdi Canbazoğlu, ikinci Hasan Dağ.

Baş altı grubunda; birinci Seyrek’ten Hasip Turan, ikinci Ödemiş’ten Kasap İrfan, üçüncü Mustafa Demirel.

Baş atlar grubunda; birinci Değirmendere’den Süleyman Tezgel, İkinci Urla’dan Savaş Dağ.

Akşam geç saatlerde biten yarışların ardından Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, dereceye giren at sahiplerine kupalarını verdi. Başkan Keskin, “Atçılık bizim için çok önemli. Orta Asya’dan dörtnala Anadolu’ya gelen milletin çocuklarıyız. Düşmanı da atlarla takıştık. Cephelerde düşmana karşı yine atalarımız cephede savaştılar. Bu nedenle atçılık sporu bizim geleneğimizde önemli. Bu hafta Sonu da ertelenen rahvan at yarışlarını da bu güzel havada yapma imkânı bulduk. Bugün yüzlerce at burada yarışarak kupa ve ödüllerini almaya hak kazandı. Gelecek yılda atçılarımızı bu etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

Dereceye girenlere kupanın yanı sıra bayrak, baş ödülü birincisine 5 bin lira, baş altı birincisine 3 bin lira, büyük orta ve küçük orta birincilerine de 2'şer bin lira para ödülü verildi.

Kaynak: İHA