Turquality Programı Kapsamında 16 Marka Daha Desteklenecek

Uluslararası ticarette söz sahibi olma potansiyeli olan 16 marka daha, dünyanın devlet destekli ilk ve en kapsamlı marka geliştirme programı olan Turquality kapsamına alındı.

Turquality programı kapsamına Alvimedica, Banvit, Silver Shoe Care Products, Sinbo, Orgal, Silk&Cashmere, Kıvanç, Mitas, Hi-Slip, Petlas, Starmaxx, Sarsılmaz, So Chic, Kahve Dünyası, BayDöner, Nurus markaları da alındı. Turquality kapsamında desteklenen 132 markanın 46’sının destek süresi ise 5 yıl uzatıldı. Network, Efes, Atasay, Bossa, LTB, Çilek, Desa, Derri, Vitra, Hamam, Colins, Eti, BGN, Duru – Arko, Gilan, Goldaş, Ramsey, Hidromek, Selpak – Solo, İpekyol – Machka, Ülker, Dalin - Alix Avien, Koton, Serel, Zen, Vesbo, Damat Tween, Özti, Pınar, Sarar, Jimmy Key, Cross, Şölen, Temsa, W Collection – Vakko, ECA, Vestel, Taç, Mavi, Söktaş, Bingo markalarının destek süreleri 5 yıl daha uzatıldı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dünyanın devlet destekli ilk ve en kapsamla marka geliştirme programı Turqualıty programının sürekli büyüdüğünü, 16 yeni markanın destek kapsamına alındığını,46 markanın da destek süresinin 5 yıl daha uzatıldığını açıkladı.

Bakan Çağlayan, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: "Bakanlığım öncülüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği ile global markalar geliştirerek ihracatı artırmak, 'Türk Malı' imajını ve Türkiye’nin itibarını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Turquality programı yeni firma ve markalarla büyümektedir.
Bu kapsamda, 6'sı Turquality, 10’u ise Marka Destek Programı’na olmak üzere 16 yeni marka daha destek kapsamına alındı. İlk 5 yıllık destek dönemini başarıyla tamamlayan 46 markanın destek süresi ise 5 yıl daha uzatıldı. Halen 83 firmanın 95 markasını Turquality, 34 firmanın 37 markasını ise Marka Destek Programı kapsamında destekliyoruz. "