İletişimin Altın Kuralları

"Küçük Şeyler" adlı kitabın yazarı Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, Adana'da bir firmanın çalışanlarına yönelik düzenlenen, "Kişilerarası İletişim" konulu söyleşide, aile-çocuk ilişkisi, kişinin kendiyle iletişimi, ben merkezcilik, özgüven gibi konularda bilgi verirken, iletişimin altın kurallarına dikkati çekti.

İletişimin Altın Kuralları
HiltonSA Otel’de düzenlenen seminere, Abdioğulları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Sütcü, Ramazan Sütcü ve Salih Sütcü, İnsan Kaynakları Müdürü Z. Işık Gül ile kurum çalışanları katıldı.

Esprili bir dille gerçekleştirdiği söyleşiyi, dinleyenleri sıkmadan, yaşamdan örnekler vererek eğlenceli hale getiren Prof. Dr. Dökmeci, kimi zaman da dikkat testleri yaparak katılımcılara kendilerini tanıma fırsatı verdi.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, iletişimin önemine dikkat çekerek, "Kişiler arası iletişimin kuvvetlenmesi için önce kişinin kendi ile olan iletişimini güçlendirmesi gerekir. Çocukken bastırılmış duygularımız ileride bizleri özgüveni eksik, toplum içerisinde kendini ifade edemeyen bir birey olarak hayata sunar" dedi.

İş ortamında da iletişimin önemli bir payı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Dökmen, "İş ortamında ast-üst ilişkisi olduğu için kişi ister istemez egoist olur. Fakat burada bencil değil sencil olursak; yani empati kurarsak, huzurlu bir iş ortamı içerisinde çalışma imkanı bulabiliriz" diye konuştu.

İletişimin iki birim arasındaki bilgi, duygu, düşünce alışverişi olduğunu vurgulayan Dökmen, şunları kaydetti: "İletişim karşılıklı etkileşim sürecidir. İnsanlar konuşa konuşa anlaşırlar" atasözümüzde kişiler arası iletişimin önemini vurgular. Etkili iletişimin temelinde bireyin kendisini tanıması, kendi değerlerinin ve tutumlarının farkında olması ve kendine güven yatar. İyi bir iletişimci jest, mimik ve beden duruşu gibi ipuçlarını anında görür ve onları gerçekçi olarak değerlendirir. Etkili iletişim için etkin dinleme, tepki verme, olumlu yaklaşım ve ben dili kavramları önem taşımaktadır."

İŞYERİNDE VE AİLEDE İLETİŞİM

Konuşmasında ağırlıklı olarak işyerindeki yönetici ve çalışanlar arasındaki iletişime ağırlık veren Dökmen, bir işyerinde yöneticinin kompleksli tavırlarının, alt kademede çalışanların kendisinin koltuğunda gözünün olduğu kaygılarının çalışma hayatını çekilmez hale getirebildiğini vurguladı.

İş yerinde erkek olmanın önde bir durum olarak algılanmasının sakıncalarına da değinen Prof. Dr. Dökmen, zihinsel ve bedensel benmerkezciliğe de dikkati çekerek, şunları söyledi: "Karşımızdakilerin dünyayı ve olayları algılama ve düşünme biçimlerinin yanlış olduğunu, bizim algılama ve düşünme biçimimizin ise tek doğru olduğunu düşünmek zihinsel ben-merkezciliktir. Fiziksel ben-merkezcilik zihinsel ben-merkezciliği besler. Önemli olan, hata yapmamak değil, yapılan hatalardan ders almak, tecrübe kazanmaktır." Dökmen, etkili iletişimin altın kurallarına da dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Saygı Duymak: Karşımızdaki kişilere saygı duymak onların varlığını kabul etmek, önemli ve değerli olduklarını hissettirmek, olduğu gibi benimsemek anlamını taşır.

Doğal ve İçten Davranabilmek: Abartıdan uzak, olduğu gibi davranmaktır.

Açık iletişim: İma etmeden, kırmadan, saldırmadan düşüncelerimi duygularımı gizlemeden uygun ifadelerle paylaşmak, Paylaşım: Geçmişte yaşadığınız benzer sıkıntıları ifade etmek, o zamanki duygu ve düşüncelerinizi paylaşmak." Dökmen, etkili iletişim becerilerinin ise etkin dinleme ile mümkün olacağını kaydetti.

Prof. Dr. Dökmen, konuşmasının sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı. İNSAN KAYNAKLARI Abdioğulları A.Ş İnsan Kaynakları Müdürü Z. Işık Gül, seminerin amacına dikkati çekerken, "Kaliteli işgücünün uluslar arası yarışta en önemli unsur olduğunun bilinci ile Abdioğulları A.Ş. çalışanlarını gerek mesleki gerekse kişisel gelişim eğitimleri ile daha donanımlı kılmak istiyoruz" dedi.

Gül, 2011 ve 2012 yıllarını kendi bünyesinde eğitim yılı olarak ilan ettiklerini ve bu amaçla çeşitli danışman firmalardan ve üniversite öğretim üyelerinden "İşyerinde Mutluluk”, “Motivasyon Yönetimi”, “Liderlik - Yöneticilik”, “Zaman Yönetimi”, “Kendini Keşfet”, “Duygu Yönetimi”, “İletişim ve Problem Çözme”, “Dacum Çalışması” gibi bir çok konuda eğitim hizmeti aldıklarını kaydetti.

Işık Gül, son olarak Prof. Dr. Üstün Dökmen’in Adana Hiltonsa da verdiği “İş Dünyasında ve Özel Yaşamda Kaliteli İletişim” konulu eğitimin son derece yararlı geçtiğini vurguladı.

Gül, "Üstün hocamızdan aldığımız bu eğitimle birlikte beklentimiz şirket içi iletişimi daha da güçlendirerek problemleri daha doğru şekilde çözüp, yaratıcılığa zaman bırakmaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA