Beyoğlu'nda İzinsiz Gösteriye Müdahele

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Başkanlığı binası önünde toplanan eylemcilere polis müdahale etti.

Sokak aralarından polise ve etraftaki araçlara taşlarla saldıran çok sayıda eylemci gözaltına alındı.Aksaray'da başlayan olaylar öğleden sonra BDP'nin Tarlabaşı'ndaki il binası önünde devam etti.

Grubun Galatasaray Lisesi önüne yürüyeceği bilgisini alan polis, caddenin giriş ve çıkışlarını kapattı. Polis panzerleri olay yerinde hazır bulunduruldu. Polisle eylemciler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Sokak aralarında toplanan ve terör örgütü lehine slogan atan göstericiler taş, sopa ve torpil atmak suretiyle çevreye zarar verdi. Polis, taş atan gruba biber gazı ile karşılık verdi. Müdahaleler sırasında evinde hamile bir bayanın bulunduğunu söyleyen şahıs, sinir krizi geçirdi. Polislere gelerek gaz atmamaları için yalvaran şahsı polisler sakinleştirdi.

Olay yerine gelen ambulansla gazdan etkilenen vatandaşlar hastaneye sevk edildi. Polis ekipleri ara sokaklara kaçan eylemcilerin peşine düştü. Apartmanlara sığınan eylemciler tek tek yakalandı. Gözaltına alınanların üstü arandı ve kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra emniyete götürüldü .