AK Parti'den VESOB'a Ziyaret

AK Parti İl Yönetimi, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Faruk Alpaslan'ı makamında ziyaret etti.

İl Başkanı Abdullah Aras'ın başkanlığını yaptığı AK Parti heyeti, VESOB Başkanı Faruk Alpaslan'ı makamında ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu.

Heyetin ziyaretinden ötürü memnun olduklarını belirten Alpaslan, Salı günü yapılan eylemin esnafı çok zor durumda bıraktığını ifade ederek şöyle konuştu:

''Kim neyi savunursa savunsun ama başkalarını da düşünmek gerekir. Bu politikanın bu şekilde yapılması yanlıştı. Esnafımıza kepenk kapattırmak ve Sonrasında da esnafın tamamının desteğini almış gibi bir algı oluşturmak Son derece yanlıştı. Yani Salı günü dükkanını kapatan herkes BDP'li değildi. Zaten esnafımızın sıkıntıları var. Esnafımıza herkesin destek olması gerekir. Her siyasi partinin esnafımızın önünü açması gerekir'' dedi.

Binlerce Van esnafının içinden her düşüncede esnaf olduğunu belirten İl Başkanı Aras ise şöyle konuştu:

''Ama herkesin ortak düşüncesi ekmektir. Ekmeğin olduğu her yerde ortak destek olmalıdır. Dolayısıyla biz Salı günü yapılan eylemin yönteminin yanlış olduğunu zaten kamuoyuyla paylaştık ve bunu da kınadık. Konu Van olduğu zaman, bu sadece Ak Parti'yi değil, bütün herkesimi ilgilendirir. Bizim 8 milletvekilimiz varken Van'ın yarasını sarma sorumluluğu sadece AK Partili 4 vekilimize özel bir durum olmamalıdır. Dolayısıyla BDP'li 4 vekilde, Van'ın geleceğinden sorumludur. Bizim derdimiz Van'ın bir an evvel iyileşmesidir. Biz, esnafımızın her zaman yanındayız. Her derdine ortağız.''

Ziyarete, İl Başkan Yardımcıları Abdulahat Arvas, Şevket Yaşin, Ümit Esengül, Selami Taşdemir ve İsmet Biner katıldı.

Muhabir: Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA