Umuttepe'ye Alternatif Ulaşım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi kampüsü ve Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de içinde bulunduğu Umuttepe güzergâhına alternatif yol çalışması başlattı.

Umuttepe'ye Alternatif Ulaşım
Miralay Mümtaz Caddesi’nde Gültepe otoyol viyadüğüne kadar olan birinci etap genişletme çalışmalarını tamamlayarak trafiğe açan Büyükşehir Belediyesi şimdi de viyadük ve askerlik şubesi arasında kalan ikinci etapta çalışmalarını sürdürüyor. Cadde, Eski İstanbul Yolu ve Gazanfer Bilge Bulvarı’ndan sonra Umutepe’ye ulaşımda üçüncü bir güzergah olacak.

Taş duvar, dolgu imalatı ve menfez işlerinin tamamlandığı ikinci etap çalışmalarında içmesuyu hattı imalatı devam ediyor. Mahalleye bağlanan yan yol imalatı ve anayol terasman kazı ileri sürüyor. Çalışmalar caddenin 550 ve 300’üncü metrelerinde devam ediyor. Miralay Mümtaz Caddesi özellikle Derince istikametinden Umuttepe’ye, Umuttepe’den de Derince yönünde gidecek araçların sıkça kullandığı bir güzergah. Cadde, D-100 Karayolu’ndan başlayarak Askerlik Şubesi önünden devam edip Gültepe’deki TEM Otoyolu Viyadüğü altından geçip Umuttepe yoluna bağlanıyor .
Kaynak: İHA