Tecde Mahallesi Karakol İstiyor

Malatya Merkez Tecde Mahallesi’nden taşınan Özel Harekat Şube Müdürlüğü binası yerine karakol yapılmasını isteniyor.

Tecde Mahallesi Karakol İstiyor
Mahalle sakinlerinden Ali Yiğit, “Tecde Mahallesi’nde bulunan Özel Harekat Şube Müdürlüğü binası depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkıldı. Yıkılan binanın yeri hala boş olarak bekletilmekte. Bu alan İl Emniyet Müdürlüğü tapusundadır. Mahalle sakinleri olarak bu alana bir asayiş Karakolu yapılmasını istiyoruz. Tecde Mahallesi gittikçe büyüyen ve gelişen bir mahalledir. Şu an itibarı ile nüfusu yaklaşık 8-10 bin civarında, yakınına yapılan binalar ile Fahri Kayahan bölgesini de dahil ederseniz birkaç yıl içerisinde bu rakamın 20 bine çıkması muhtemeldir. İmara açılmasıyla birlikte Tecde daha da büyüyen ve gelişen bir mahalle haline gelmiştir. Devam etmekte olan inşaatların bitiminde Tecde nüfusunun 20 ile 30 bin arasında olacağı tahmin edildiğinde Tecde Mahallesine bir Karakol yapılmasının önemi daha da artacaktır” ifadelerini kullandı.

Ali Yiğit daha sonra şunları söyledi: “Tecde Mahalle Muhtarı Abuzer Akkuş ile birlikte İl Emniyet Müdürü Sayın Mustafa Aygün'ü ziyaret ettik. Konuyu kendisine ilettik. İl Emniyet Müdürü şifaen kendilerine bu alanı boş bırakmayacaklarını mutlaka değerlendirileceğini belirtti.

Ayrıca 7 Ağustos 2012 tarihinde AK Parti Milletvekili ve MKYK üyesi Öznur Çalık'ın Tecde Mahallesi ziyareti esnasında konu kendisine iletildi. Sayın Öznur Çalık'ta İl Emniyet Müdürünü arayarak Tecde Mahallesi sakinlerinin Tecde Mahallesi'ne bir Karakol yapılması taleplerini iletmiştir.” Aradan aylar geçmesine rağmen Karakol yapımıyla ilgili herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını belirten Yiğit, “Mahalle sakinleri olarak bu konunun en azından 2013 yılı programına alınmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA