Tatvan Arıtma Tesisi’nde Sona Gelindi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaptırılan atık su arıtma tesisinde sona gelindi.

Tatvan Arıtma Tesisi’nde Sona Gelindi
İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’nın geçici kabul denetiminde bulunduğu Tatvan Atık Su Arıtma Tesisi’nde yapılan denetim ve tahlillerin olumlu Sonuç vermesi halinde tesis yüklenici firmadan devralınacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’ndan gelen heyetle birlikte tesiste 3 gündür denetim ve tahlillerin yapıldığını söyledi.

Ok; Tatvan Belediyesi, İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’nın geçici kabul denetiminde bulunduğu Tatvan Atık Su Arıtma Tesisi’nde, inşa yapımı, elektronik, mekanik ve motopompların kontrolü yapıldığı ve bununla beraber atık suyun Son aşamasındaki tahlillerinin Sonuçlarının kayıt altına alarak bir hafta sürecek onay aşamasını beklediklerini kaydetti.

Başkan Ok, “Yüklenici firmanın 4 yılı aşkın bir süredir yapımında bulunduğu tesis, olumlu Sonuç vermesi halinde Tatvan Belediyesi olarak devralacağız. Bir yıllık ‘geçici kabul’ süre zarfında, yapımında herhangi bir olumsuz durum gelişmez ise tamamen Tatvan Belediyesine devredilecek” dedi.

Tatvan Atık Su Arıtma Tesisi’nin denetim aşamasında heyete eşlik ettiklerini hatırlatan Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, “Bölgemizin en büyük sahil kenti olarak gördüğümüz Tatvan’da sahilimizi temiz olarak görmek ve insanların yüzebileceği bir temizliğe kavuşturmak en büyük umutlarımızdandır. Tatvan’ı Tatvan yapan sahili ise, bizde o sahile sahip çıkacağız. Halkımız için böylesine anlamlı ve yararlı büyük bir hizmete bu dönemde imza atmak gurur vericidir. Kısa bir süre önce tesisi fiili olarak faaliyette koymuştuk. Tabi kontrol aşamasında Sonuçların ne kadar standartlara uygun olduğu varsa mekanik elektronik problemi bu safhada belli olacak. Bizde belediye olarak buna göre adım atacağız. Tesis için 1 çevre mühendisi, 2 makine mühendisi ile tesiste analiz yapması ve tahlillerdeki verimliliğin sürekliliği için laboratuar bölümüne bir de kimyager aldık. Tesisin açılışından bu yana tesiste faaliyetleri yürütüyoruz. İnşallah en kısa sürede tesis bütünüyle Tatvan’ımıza hizmet edecektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA