Şiir İkindileri

Bu yıl 48'ncisi düzenlenen Şiir İkindileri’ne katılacak olan şairler Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ı makamında ziyaret etti.

Şiir İkindileri
1985 yılından bu yana süren ve Türkiye’nin en uzun soluklu şiir etkinliği olan Salihli Şiir İkindileri'nin 48'incisi Cumartesi günü (yarın) yapılıyor. Etkinlik kapsamında Salihli'ye gelen şairler, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ı makamında ziyaret etti.

48. Şiir İkindileri hakkında açıklamada bulunan Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, eski Belediye Başkanı merhum Zafer Keskiner'in başkanlığı döneminde 1985 yılında başlayan ve gelişerek süren etkinliklerin Salihli'nin dünyaya açılan kapısı haline geldiğini bildirdi.Bu dönemde Salihli'nin önderlik ettiği sanatın, şiirin bir nebze de olsa soluk almasına imkan tanıyan bu etkinliklerin önemli olduğunu anlatan Okay, şöyle konuştu: "Kötülüğün ve kabalığın soluksuz kalmasını sağlayacak kadar güçlü bir adım oldu. Biz de bu önemli mirası devraldık ve bu konudaki farkındalığımızı her yerde açıkça söyledik." Salihli Şiir Etkinlikleri Editörü Şair Tuğrul Keskin de, yılda iki kez Güz ve Bahar mevsimlerinde düzenlenen İkindilerin yirmi yedi yılı aşkın süredir Egeli sanatseverleri ağırladığına işaret etti. Keskin, Şiir İkindileri'nin sanatın bu çok özel alanında bu kadar uzun soluklu tek etkinlik olma özelliğini de koruduğunu belirterek şunları söyledi: "Türkiye'nin alanındaki tek etkinliği Salihli Şiir İkindileri, bu güz de pek çok ünlü şairin katılımı ile Salihli Belediyesi Tiyatro Salonunda yarın saat 14.00'de gerçekleştirilecek."Etkinlik çerçevesinde, Dıonysos Şiir Ödülü'nün Şair Cengiz Bektaş’a sunulacağı belirtildi .
Kaynak: İHA