Sen'e Desek

Kumluca'da memur sendikaları temsilcileri, kuruluş dilekçesi verilen Emniyet-Sen'e destek verdiklerini bildirdi.

Kumluca'da Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen temsilcisi Soner Abaydın, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen temsilcisi Süfya Öztürk, KESK'e bağlı Eğitim-Sen temsilcisi Aslan Salman ve Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş temsilcisi Özgür Torunoğlu, kuruluş aşamasında olan Emniyet-Sen'e destek verdiklerini belirttiler.

Memur sendikalarının ilçe temsilcileri adına konuşan Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Eğitim-Sen ilçe temsilcisi Soner Abaydın, sendikalaşmanın herkesin en doğal hakkı olduğunu, bugün gelinen noktada Türkiye'de Emniyet mensuplarının da sendikalaşıyor olmasının sendika temsilcileri olarak kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Bugüne kadar Emniyet mensupları ve diğer çalışanlarının sendikal haklardan mahrum edildiğini savunan Abaydın, Avrupa'da 26 ayrı ülkede 34 polis sendikası bulunduğunu belirtti.

Abaydın, Emniyet mensuplarının sendika kurmalarının siyasi otoritenin baskısından ve iktidarların egemenliğinden uzak, her türlü bölücü, yıkıcı faaliyetler karşısında dik durabilmelerine olanak sağlayacağına inandıklarını kaydederek, şöyle dedi:

''Son 10 yılda 600 polisin intihar etmesinin nedenleri altında özlük haklarının yeterli olmadığı, bu intiharların altında 'öğrenilmiş çaresizlik' psikolojisinin yattığı düşünülmektedir. Polislerimizin de vurgu yaptığı gibi Avrupa polisine hak olan Türk polisine yasak olmamalıdır. İleri demokrasi söylemlerinin olduğu bir dönemde 250 bin polis memurunun demokratik hakkı olan örgütlenme özgürlüğü konusunda, bizler bu güzel oluşumu destekliyoruz.''

Abaydın, Emniyet mensuplarının sendikalaşıyor olmalarının Türkiye'nin gelişmesi ve demokratikleşmesine büyük katkı yapacağına inandığını kaydetti.

Muhabir: Mehmet Çakmak

yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA