Selçuk Tıp, Cerrahları Konya’da Buluşturdu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nin ev sahipliğinde Selçuklu Cerrahi Derneği, Türk Obezite Cerrahisi Derneği ve Uluslar arası Obezite ve Metabolik Hastalıklar Cerrahisi Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen “Obezite ve Metabolik Hastalıklarda Cerrahi Yaklaşımlar” konulu uluslararası katılımlı sempozyum başladı.

Selçuk Tıp, Cerrahları Konya’da Buluşturdu
SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel açılış konuşmasında, spor fizyolojisi alanında akademisyen olduğunu ve obezite ile ilgili çalışmalarda bulunduğunu belirterek, “Şişmanlık öyle bir bataklıktır ki düşersen boğulursun sözü obezitenin sağlık açısından ne kadar tehlikeli olduğunu bize anlatır. Türkiye’de kalp-damar hastalıkları ve sigaranın zararlarını anlatmak için Sağlık Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar beni çok memnun ediyor. Konya’da özellikle üniversitemiz bünyesinde bu alanda yapılan çalışmalar bizleri sevindirmektedir. Güzel ve verimli çalışmalara vesile olacak bu sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Türk Obezite Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın, obezite cerrahisi alanında yaşanan gelişmelerin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Son yıllarda Ankara ve İstanbul dışında İç Anadolu Bölgesinde de birçok cerrahın obezite alanında çalıştığını vurgulayan Prof. Dr. Taşkın, ileriki yıllarda bu alanda çok daha başarılı çalışmaların olacağına inandığını belirtti.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ile Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu ile Selçuklu Belediye Başkan Vekili Abdullah Şamlı’da sempozyumun açılışında konuştu.

2 gün boyunca obezite ve Tip 2 Diyabetin tartışılacağı sempozyumda SÜ Tıp Fakültesi ameliyathanesinde gerçekleştirilecek obezite ile ilgili ameliyatlar, ameliyathaneden canlı yayınla salondan izlenecek .
Kaynak: İHA