Sarıkamış'ta Sodes Sayesinde Spora İlgi Artıyor

Sarıkamış ilçesinde SODES kapsamında köy okullarına yapılan voleybol ve basketbol sahalarının yapılmasıyla bu spor branşlarına ilgi arttı.

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, SODES'in desteklediği ''Oyun Alanım Temiz Bahçem'' projesi kapsamında ilçe merkezi ve köylerdeki 15 ilköğretim okulunun bahçesine kilit parke taşı döşemesi yapıldığını söyledi.

Voleybol ve basketbol sahalarının yapılmasından sonra köylerdeki öğrencilerin basketbola ilgisinin arttığını anlatan Dağdelen, yaklaşık 2 ay önce proje kapsamında 8 ilçe merkezi ve 7 köy okulunda bu çalışmanın yapıldığını anlattı. Dağdelen, şunları kaydetti:

''Köy okullarımızdaki öğrencilerimiz bu yapılan sahaların ardından voleybol ve basketbolu çok sevdiler. Özellikle basketbola çok yoğun ilgi var. Öğretmenlerimizden aldığımız bilgiye göre, öğrencilerimiz ders saatleri dışında gün batımına kadar basket oynuyorlarmış. Öğrencilerin bu heyecanı bizi oldukça memnun etti. Böyle bir projenin gerçekleştirilmesi anlamında ve her zaman eğitime, spora büyük destek veren Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş'e teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın basketbola ve spora gönül vermesi, sosyal faaliyetlere ilgi duyması oldukça memnuniyet verici.''

Dağdelen, bu tür projelere her zaman katkı vermeye hazır olduklarını, köy okullarında voleybol, basketbol takımları oluşturularak her türlü malzeme desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hüseyin Demirci

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA