Samsatlı Kadınlar Sadece Tarım İşlerinde Çalışıyor
Samsat ilçesinde, kadınların sadece tarım işlerinde çalışarak ekonomiye katkı sağladıkları, kamu idaresi ve yönetimde söz sahibi olmadıkları bildirildi.

Okur yazar oranının yüzde 98 olduğu Samsat ilçesinde tarım iş gücünün yarısını kadın işçilerin oluşturduğu, kadınların temizlik ve sağlık kurallarına uymadan, sigortasız ve ucuz bir maliyetle çalıştıkları belirlendi. İl dışına bayanlar, genellikle Nisan ve Eylül ayları arasında çalışmaya gidiyor. Bu aylara denk gelen zamanlarda çocukların eğitimlerinin aksadığını belirten bir bayan, "Beslenme sorunu, aşırı sıcak ve soğuk, çocukların bakım sorunu, sağlık hizmetine erişememe, banyo, tuvalet olmayışı ve uzun çalışma saatleri gibi sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Doğduğumuz günden beri tarım işçisi olarak çalışıyoruz. Zorunlu eğitimin dışında okuma imkanı yok. Bu nedenle sadece okuma yazma öğrenmekteyiz ama devlet dairelerinde çalışamıyoruz” dedi.
Kadınlar ayrıca, tütün, pamuk ve seracılık başta olmak üzere mercimek ve nohut biçme, eve yakacak temin etme gibi ağır işlerde de çalışıyor .
