Mankenlik Ajansına Fuhuş Baskını

Şişli’de, yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı iddia edilen bir mankenlik ajansına düzenlenen baskında kaçak mankenler çıktı.

Mankenlik Ajansına Fuhuş Baskını
Çalışma belgesi olmadığı belirlenen mankenlerin sınır dışı edilmesi işlemleri devam ediyor. Eşyalarını almak üzere evlerine götürülüp getirilen kadınların avukatı, görüntü alınmasını engellemeye çalışınca polislerle tartıştı. Şişli 19 Mayıs Mahallesi’ndeki bir site içerisinde faaliyet gösteren mankenlik ajansında yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği ekipleri, bahse konu adrese operasyon düzenledi.

Ajansın sahibi Ahmet S.A.’nın gözaltına alındığı operasyonda, zorla fuhuş yaptırıldığı ileri sürülen Ukrayna uyruklu Oksana S., Anita M., Katarina G. ile Rus uyruklu Natali K. de ifade işlemleri için emniyete getirildi.

Zorla fuhuş iddialarının asılsız olduğu, mankenlerin Türkiye’de kaçak olarak çalıştığını belirleyen polis, dört mankenin sınır dışı edilmesi için işlem başlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri süren mankenlik ajansı sahibi Ahmet S.A.’nın ise yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Eşyalarını almak üzere evlerine götürülen kadınlar akşam saatlerinde tekrar Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Kadınların görüntüsünün çekilmesini istemeyen ismi öğrenilemeyen avukatları, polis ekibiyle tartıştı .