Fas’tan Çukurovalı İşadamlarına Davet

Fas Krallığı Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Kemal El Mahdaoui, Fas ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişimi konusunda her türlü girişimde bulunmaya hazır olduklarını söyledi.

Fas’tan Çukurovalı İşadamlarına Davet
El Mahdaoui, beraberindeki Faslı işadamları ile birlikte Adana Ticaret Odası’nı ziyaretinde, Fas ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişimi konusunda her türlü girişimde bulunmaya hazır olduklarını, özellikle serbest bölgeler arasındaki işbirliğini sağlamak üzere Dışişleri Bakanlığı düzeyinde temaslarda bulunduklarını ifade etti.

Çukurovalı yatırımcıları Fas’a davet eden Mahdaoui sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde yabancı yatırımcılara önemli teşvikler sunulmakta, yabancı sermayenin ülkeye gelmesi ve gerekli yatırımları yapması için büyük imkan ve muafiyetler tanınmaktadır. Türk işadamlarının ülkemizde yapacakları yatırımların ardından, ülkemiz üzerinden komşu ülkelere ve Afrika pazarlarına açılması Son derece kolaydır ve onlara beklediklerinin de ötesinde iş imkanları sağlayacaktır. Bu bakımdan Türk işadamlarını yatırım ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda ülkemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Adana’ya ilk ziyaretimizi gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz. Yakında Sayın Büyükelçimizin ve Ticaret Müşavirimizin de katılımlarıyla yeniden sizleri ziyarete geleceğiz. Bunun ardından Fas Büyükelçiliği olarak daha kapsamlı organizasyonlar düzenleyerek iki ülke arasındaki işbirliğinin devamı ve geliştirilmesi için Türk ve Faslı işadamlarını her iki ülkede biraraya getirmeyi hedefliyoruz.” Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gize de, Avrupa ülkelerinin ekonomilerinde yaşanan sıkıntıların büyük boyutlara ulaştığını belirterek, Türkiye’nin bu duruma alternatif olarak önümüzdeki süreçte özellikle Afrika ülkeleri ile ticaretin geliştirilebilmesine yönelik çalışmalar yapması gerektiğini söyledi .
Kaynak: İHA