Çumra'da Yeni Büyükşehir Belediyeleri Yasası Anlatıldı

AK Parti Konya İl Teşkilatı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan Büyükşehir Belediyeleri Yasası'nı anlatacak. Bu kapsamda düzenlenen toplantıların ilki Çumra'da gerçekleştirildi.

AK Parti Çumra İlçe Teşkilatı tarafından koordine edilen toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Göksu, İl Yönetim Kurulu üyeleri ilçe ve belde teşkilatları, mahalle ve köy temsilcileri, köy muhtarları ile çok sayıda partili katıldı.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, ilk toplantının Çumra'da düzenlenmesi dolayısıyla Çumra İlçe Teşkilatı'nı kutladı.

Söz konusu yasayla 16 olan büyükşehir belediye sayısının 29'a çıktığını hatırlatan Akış, şunları kaydetti:

''Öncelikle şunu söyleyeyim, ülkemize daha kızlı ve kaliteli bir hizmet sunabilmek için bu yola girildi. Bununla birlikte hâlihazırda ilin belediye hudutları dışında kalan bölgelerinde yaşayan vatandaşımızın ihtiyaçlarının daha kurumsal ve daha güçlü yapılara sahip ve halka hesap verme zarureti bulunan belediyeler tarafından giderilmesinin önü açılmaktadır.''

Düzenlemeye muhalefetin olan tepkisine de değinen Akış, muhalefetin kaygılarının tamamının yersiz olduğunu söyledi.

Akış, ''Muhalefet partilerinin her düzenlemede olduğu gibi bu yasaya karşı takındıkları tutum ve vatandaşlarımızın kafasını karıştırma gayretleri amacına ulaşamamıştır. Çünkü bizim tek amacımız milletimize daha kaliteli hizmettir'' ifadelerini kullandı.

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Özel İdaresi olarak kuruldukları günden bugüne kadar Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Durmak Yok Yola Devam'' düsturuyla gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Selvi, ''İl Özel İdaresi kurulduğu günden bu yana canla başla çalıştık. Bugün rahatlıkla söyleyebiliriz ki 31 ilçemiz, 168 beldemiz ve 584 köyümüzden hizmet götürmediğimiz bir yer bırakmadık. Tabii önemli bir döneme girdik. Düzenlemeyi yanlış yerlere çekmek isteyenler var. İşi provoke edip suyu bulandırmaya çalışan var. Ancak kimse bu amacına ulaşamayacak'' dedi.

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA