Çorlu İşitme Engelliler Kulübü'nden Müthiş Başlangıç

Türkiye Şampiyonu unvanını elde ederek Türkiye'yi Avrupa Şampiyonasında temsil etme hakkı kazanan Çorlu İşitme Engelliler Basketbol Kulübü Avrupa Şampiyonası maçlarına 2'de 2 yaparak başladı.

Çorlu İşitme Engelliler Kulübü'nden Müthiş Başlangıç
Çorlu temsilcisi ilk maçında Polonya ekibi Spartan'ı 73-66, ikinci maçında da İngiltere temsilcisi London Beards takımını 56-42 yenmeyi başardı. Litvanya'da düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Basketbol Şampiyonasında Yunanistan, İngiltere, Letonya, Ukrayna, Litvanya, Almanya, Polonya ve Fransa takımları ile birlikte yer alan Türkiye temsilcisi Çorlu İşitme Engelliler Spor Kulübü Basketbol takımı Avrupa Şampiyonası gruplarında oynadığı ilk iki maçı kazandı.

Çorlu İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kani Özcan, Türkiye ve Çorlu'yu en iyi şekilde temsil edebilme uğraşı içerisinde olduklarını belirterek: “İlk maçımızda Polonya ikini maçımızda da İngiltere temsilcilerini yenmeyi başardık. Şimdi, Litvanya'nın Gestas takımı ile karşı karşıya geleceğiz. Bu maçımızı da kazanıp Avrupa Şampiyonasında yolumuza devam etmek istiyoruz. Hedefimiz Türkiye Şampiyonu unvanıyla döndüğümüz Çorlu'ya bu kez Avrupa Şampiyonu unvanıyla dönmek ve Avrupa Şampiyonluğunu Çorlu'ya kazandırmak” dedi.

Kaynak: İHA