Çocuklara Tiyatro İle Eğitim

Malatya’nın yerel tiyatro gruplarından Tiyatro Ege "Ali Can'ın Süper Hikayeleri " adlı oyun ile okul turnelerine başladı.

Çocuklara Tiyatro İle Eğitim
Şu ana kadar Polis Amca İ.Ö.O, TOKİ İ.Ö.O, 91000 dev öğrenci İ.Ö.O öğrencilerine sergileyen ekip, beğeni topladı. İnsanlara yardım etmek için illaki süper kahraman olmak gerekmediğini, çok ders çalışarak büyüyünce güzel meslek dallarında başarılı olarak insanlara yardımcı olunabileceği, Ali Can, Süpermen ve Örümcek Adam ile eğlenceli bir dille anlatıldı. Tiyatro oyununun arkasından Sihirli Palyaço Komedi Show ve Aşuk Maşuk dans gösterisi sergilendi.

Tiyatro Ege Genel Sanat Yönetmeni İzzettin Akpulat ise yaptığı açıklamada, "Malatya'da çocuk oyunları konusundaki eksikliği tamamlamaya çalışıyoruz. Her sene farklı oyunlarla öğrencilerimize hem eğitici konular işliyor, hem de çocuklarımızı eğlendiriyoruz. Sahne sanatları alanında dışarıya bağımlılığı azaltıp, kendi ilimizde de bu tür faaliyetleri yapan bir ekip olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Sadece Malatya değil tüm Türkiye de programlar yaparak ilimizi en güzel şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Umarım halkımız ve büyüklerimizin desteğiyle daha da güzel işler yapacağız" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki hafta Ahmet Parlak İ.Ö.O., Türkiyem i.Ö.O. ve Fatih İ.Ö.O.'larında programını sergileyecek olan ekip, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bütün okullarda programlarının devam edeceğini bildirdi .
Kaynak: İHA