Bik Genel Müdürü Atalay'dan Açıklama

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, büyükşehir olmayan illerde temsilcilikler açacaklarını söyledi.

Atalay, Düzce Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de görevini iyi yapan, meslek ahlakı üst düzeyde gazeteciler bulunduğu gibi etik değerlere sahip olmayan gazetecilerin de yer aldığını öne sürdü.

Her meslek grubunda benzeri olumsuzlukların bulunduğuna dikkati çeken Atalay, ''Önemli olan bunları ıslah edip kazandırmak, ıslah olmayacaklarsa da otokontrolle dışarı atılmasını sağlamaktır'' diye konuştu.

Kurum olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Atalay, ''Sağduyu sahibi, çok sesliliği arzulayan, demokrasinin kılcal damarlarını teşkil eden gazetecilerin daha güçlü olması için Basın İlan Kurumu bir telefon kadar yakındır'' ifadelerini kullandı.

-Sakarya'da BİK çalışanlarına yönelik saldırı-

Atalay, 32 şubesi bulunan BİK'in günden güne geliştiğine işaret ederek, 4 büyükşehirde daha şube açacaklarını anlattı.

Büyükşehir olmayan illerde temsilcilik açılması için kanun teklifi hazırladıklarını bildiren Atalay, ''Büyükşehir olmayan illerimizde temsilcilik açacağız ve buraları kendi bünyemize katacağız. Şube ve temsilcilik olmayan yerlerde valilikler kurumumuzun görevini üstleniyor'' şeklinde konuştu.

Valiliklerin BİK'in görevini üstlenmek istemediklerini savunan Atalay, yetişmiş uzman kadroları bulunmadığı için sıkıntı yaşadıklarını, yerelde sorun yaşanmasını arzu etmedikleri için valilikleri yükten kurtaracaklarını dile getirdi.

Sakarya'da 26 Eylül'de BİK Şube Müdürü Recep Bolat ve kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'in denetime gittikleri Anadolu gazetesinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından BİK'in kurallarını ve kriterlerini uygulamanın önemini anladıklarını belirten Atalay, yeni kriterler oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.

Birinci derece yakınlarını asgari kadroda göstererek haksız kazanç elde eden gazete sahipleri bulunduğuna işaret eden Atalay, yaptıkları düzenlemeyle haksızlığın önüne geçmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA