Bakan Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, '' Bir siyasetçi olarak kamu vicdanında oluşan derin yarayı tercüme etmek bizim vazifemiz, görevimizdir. Toplum, o kucaklaşmadan son derece incinmiştir, rencide olmuştur. Toplum o kucaklaşmayı dostane değil hasmane bir tutum olarak analiz etmiştir'' dedi.

Bakan Kılıç, Erciyes Dağı'nda Büyükşehir Belediyesi Master Planı Tanıtım Brifingine katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin verdiği brifing sonrası Erciyes Dağı'na yapılacak otel yerlerini inceleyen Bakan Kılıç, bir basın mensubunun, ''Van Cumhuriyet Savcılığı BDP'li 10 vekille ilgili fezleke hazırladı. Savcılığa göre vekillerin PKK'lılarla buluşması bilinçli ve topluma mesaj içeriyor. Bir hukukçu olarak nasıl değerlendirirsiniz-'' yönündeki sorusunu yanıtladı.

Bir hukukçu olmaktan ziyade konuya siyasetçi olarak yaklaştığını belirten Bakan Kılıç, şunları söyledi:

''Dağdan gelirken tesadüfen karşı karşıya gelmiş değiller. Kucaklaşma anındaki samimiyet ve sıcaklık mizansenin iki boyutlu olduğunu apaçık ortaya koyuyor zaten. Van Cumhuriyet Savcılığı'nın almış olduğu karar, soruşturmanın, tahkikatın devam eden aşamaları üzerinde yorum yapmayı doğru bulmam. Ama bir siyasetçi olarak kamu vicdanında oluşan derin yarayı tercüme etmek bizim vazifemiz görevimizdir. Toplum o kucaklaşmadan son derece incinmiştir, rencide olmuştur. Toplum o kucaklaşmayı dostane değil hasmane bir tutum olarak analiz etmiştir. O kucaklaşma kesinlikle tesadüfi değildir. Bilinçlidir, sistemli bir eylemdir.''

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu ve teröristle mizansen olarak kurgulanmış bir kucaklaşmanın hukuk nezdinde yaptırımları olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, ''Nihayetinde bağımsız mahkemelere ve cumhuriyet savcılığı makamlarına itimat ediyoruz'' dedi.

Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA