‘Aşçılık Eğitiminin Önemi’ Konulu Konferans

Adıyaman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun düzenlediği ‘Turizm Profesyonelleri Konferansları’ kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Burak Mil tarafından ‘Yiyecek İçecek Sektöründe Aşçılık Eğitiminin Önemi’ konulu konferans verildi.

‘Aşçılık Eğitiminin Önemi’ Konulu Konferans
Turizm sektöründeki son gelişmeleri öğrencilere aktarmak amacıyla ‘Turizm Profesyonelleri Konferansları’ düzenleyen Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bu kapsamda Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Burak Mil’i öğrencilerle buluşturdu. Dr. Burak MİL konferansında aşçılığın sektördeki önemi ve başarılı bir aşçının hangi özeliklere sahip olması gerektiğini anlattı.

Eğitim Fakültesi Vehbi Koç Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Suat Aşkin, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Abdulkadir Çorbacı, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yiyecek içecek sektörünün giderek büyüdüğünü ve bunun sonucunda başarılı aşçılara ihtiyaç olduğunu anlatan Dr. Burak Mil, konferansta aşçılık eğitiminin çok önemli olduğunu, bu konuda son yıllarda önemli ilerlemeler yaşandığını ifade ederek, başarılı bir aşçının sahip olması gereken özelikleri aktardı. Mil, aşçıların eğitilmesinde dünyadaki uygulamalara değinerek; “Dünyada evrensel bir aşçılık eğitimi veriliyor. Yani evrensel olarak düşünen, çeşitli ülkelerin mutfaklarına hakim aşçının yetiştirilmesi sağlanıyor. Aşçılıkta uzmanlaşma ise bu eğitimlerde yine önemli bir noktadır. Her şeyi bilen değil, bir alanda uzmanlaşan aşçı yetiştiriliyor. Ürüne dolayısıyla bireye göre çalışan, değişime açık, gerektiğinde inisiyatif kullanma yeteneğine sahip, müşteri ile ilgili öngörüde bulunabilen aşçının yetiştirilmesi önemli noktalardan biri olarak öne çıkıyor” dedi.

Dr. Burak Mil, konferansta Adıyaman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile MYO’nun ilgili programlarındaki öğrencilerin yönelttiği soruları da cevapladı .
Kaynak: İHA