Ankara Valisi Yüksel Açıklaması

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bir insanın engelli olmasının onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olması için bir engel teşkil etmediğini, sıkıntı ve zorlukların olabileceği ancak her şeye rağmen yaşama sevincinin hiçbir şekilde kaybedilmemesi gerektiğini ifade etti.

Yüksel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, engelli insanların sadece özel koruma önlemleri içerisine alınmalarının yeterli olmadığını belirtti.

Engellilerin eğitim imkanlarının hazırlanması suretiyle kendi toplumlarıyla kaynaştırılması ve istihdam şartları yaratılarak ekonomiye etkin şekilde katılmalarının sağlanması gerektiğini bildiren Yüksel, şunları kaydetti:

''Artık hepimiz biliyoruz ki Ankara'da daha huzurlu ve güvenli bir toplum yaratılmasının yegane yolu, engelli vatandaşlarımızın toplumla derhal uyumlaştırılması ve onların Ankara'da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesidir. Bu husus, esasen sosyal devletin de tarifidir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Ankara'da yaşanılan sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulması temennisiyle yürekleri sevgiyle dolu engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor ve saygılarımla selamlıyorum.''

Muhabir: İlkay Güder

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA