Ak Parti'li Vural Kavuncu:

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Zafer Bölgesel Havalimanı'nın, bölge ekonomisinin daha da büyütülmesi için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Ak Parti'li Vural Kavuncu:
Kütahya'nın artık marka bir kent olması gerektiğini dile getiren Kavuncu, bunun için yazılı ve görsel metaryallerin hazır hale getirilmesini istedi.

Zafer Havalimanı’nın fırsata dönüştürülemesini isteyen Kavuncu, "Zafer Havalimanı ile sağlanan ulaşım hizmetinin Kütahya için her alanda fırsata dönüştürülmesi zorunludur. Bunun için siyasetçilere, yerel ve kamu yöneticilerine, özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarına ve kamuoyuna önemli görevler düştüğüne inanıyoruz. Öncelikle tanıtım ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz Zafer Havalimanı için her hemşehrimiz fahri olarak bir tanıtım elçisi olmalı ve özellikle yurt dışında yaşayan yakınları varsa yeni açılan bu hava hattından bahsetmelidir. Öğrencilerimiz ve halkımızın da kullanabilmesi adına, özel havayolu şirketinin de rekabet fiyatları ile ekonomik uçuşları bir avantajdır. Havayolu’nun desteklenmesinin diğer ulaşım araçlarına olumsuz bir etkisi olamayacağı, aksine kentimize ziyaretçi sayısında bir artışa neden olacağı açıktır.Kütahya Harlek, Tavşanlı Göbel, Emet Merkez ve Günlüce, Simav Eynal, Gediz Ilıca, gelişmekte olan diğer kaplıcalarımız ve Yoncalı Termal Kent Projesi ile büyük bir atılım yapması beklenen Termal Turizm, Frig Vadisi, Aiozanai Antik Kenti, tarihi Osmanlı eserleri, Mevlevi eserleri, Dumlupınar Şehitlikleri ile Tarih turizmi, yöresel besinler ve ağız tatlarımız, festivallerimiz ve geleneksel sporlarımız ile kültür turizmi, dağlarımız, yaylalarımız ve göllerimiz ile doğa turizmi gibi büyük bir turizm potansiyeline sahiptir. Kütahya’da bu zenginliklerinin tanıtımını yapmalı, nitelikli turizm tesisi ve yatağı sayısı hızla artırılmalıdır. Yurtdışındaki turizm seyahat acentaları ve tur operatörlerine tanıtımlar yapılarak Kütahya bir “Turizm Destinasyon Noktası” haline getirilmelidir. Kütahya’dan havayolu lojistiğine ihtiyaç duyulan potansiyel tarımsal ve sanayi ürünleri için Uluslararası pazarlara açılmalı ve gümrük işlemlerinin havalimanında yapılabilmesi sağlanmalıdır" dedi.

"GÜÇ BİRLİĞİ ŞART" Zafer Havalimanı ile birlikte Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerindeki işadamlarının da işbirliği yapmasını isyen Vural Kavuncu, "Marka ortağı olmak iki taraf için de yarar sağlayacaktır. Bir taraftan THY’nin ticari kapasitesini artırmaya ihtiyacı vardır, diğer taraftan da Kütahya’mızın yeni bir ziyaretçi potansiyeli oluşturmaya ihtiyacı bulunmaktadır. Bu amaçla, ortak projeler için THY Satış ve Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, dostumuz Faruk Çizmecioğlu ile görüştüm. Nitelikli ve yıldızlı turizm ve konaklama tesisleri ile anlaşmalar yapabilecekler; tesisler THY ile Kütahya’ya gelen yolculara, uçak biniş kartlarını göstererek özel indirim yapacak, tesislerden yararlandıklarında THY ödül mil kazanımı sağlayacaklar, buna karşılık da THY milyonlarca üyesi ve müşterisine dergileri, broşür ve afişleri, sanal ortamı aracılığıyla bu paydaşlığı duyuracak, Kütahya ve ilgili tesislerinin isimleri defalarca anılacak, müşterilere sunulacak. Müthiş bir tanıtım imkanı. Görüştüğüm turizm yöneticileri bu imkanı çok olumlu karşıladılar ve kendilerine gerekli yönlendirmeleri yaptım.Zafer Havalimanı’ndan en üst düzeyde yararlanabilmemiz adına yapılması gerekenler ancak ortak bir heyecan ve çalışma ile başarılabilir. “Emeksiz yemek olmaz” özlü sözünde de anlamlandırıldığı gibi hep beraber çalışacağız. Siyasetçi olarak biz üzerimize düşenler için gayret edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA