Aihm'e Yapılmış Bazı Başvuruların Tazminat Ödenerek Çözülmesine Dair Tasarının İlk 7 Maddesi Kabul Edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, AİHM'e yapılmış bazı başvuruların tazminat ödenerek çözümüne dair tasarının, ilk 7 maddesi kabul edildi.

Tasarının maddeleri üzerinde söz alan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, tasarının, ''aldatmacaya yönelik'' olduğunu savunarak, Avrupa'nın bunlara kanmayacağını söyledi.

CHP İçel Milletvekili Ali Rıza Öztürk de hak ihlallerini önleyecek mekanizmaların kurulması gerektiğini ifade etti.

Tasarının, ''Hükümetin, resmi itirafnamesi'' olduğunu öne süren Öztürk, ''İnsan hakları ihlallerinin ne kadar çok olduğu, yargı reformları paketlerinin aslında hiçbir işe yaramadığı, hak ihlalleriyle patlatıldığının, adalet saraylarının içindeki adaletin ne kadar mini minnacık olduğunun resmi itirafıdır. Tasarı, 'kol kırılır yen içinde kalır, sivrisinekleri öldür, bataklık devam etsin, hak ihlalleri yaparım bedelini de tüyü bitmemişlerin hakkından öderim' tasarısıdır'' dedi.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, verdiği aranın ardından komisyonun yerini almaması üzerine, birleşimi bugün saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.

Genel Kurul, bugün, CHP'nin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında verilen gensorunun, gündeme alınıp alınmayacağını görüşecek.

Muhabir: Meltem Yılmaz - Kubilay Çelik

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA