Türmob Genel Başkanı Şanlı Açıklaması

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Genel Başkanı Nail Şanlı, 2013 bütçesinde dolaylı vergilerin artış oranının yüzde 18 olduğunu belirterek, ''2013 yılında hem tahakkuk hem tahsilat sırasında yine adil olmayan ve beyan usulünden uzak bir vergi anlayışının hakim olacağı nokta'' dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları 32. Platform toplantısı Elazığ'da yapıldı. Akgün Otel'de gerçekleşen toplantıda konuşan TÜRMOB Genel Başkanı Şanlı, 2013 yılı bütçesinin 404 milyar civarında bir bütçe olacağını söyledi.

Bütçe gelirlerinin yüzde 12,4 artışla 370 milyar lira, buna göre de bütçe açığının 2013 yılında 34 milyar lira olacak şekilde planlandığını ifade eden Şanlı, ''Bütçedeki vergi gelirlerinin artış oranı yüzde 14 şeklinde ele alınmış olmakla birlikte maalesef dolaylı vergilerin artış oranının yüzde 18 arttığını gözlemlemekteyiz. Bunun ne demek olduğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. 2013 yılında hem tahakkuk hem tahsilat sırasında yine adil olmayan ve beyan usulünden uzak bir vergi anlayışının hakim olacağı noktasında görüntüler var'' dedi.

Şanlı, gelir vergisi vergi usul kanunlarının yeniden ele alınmasıyla ilgili planlamalar ve çalışmalar olduğunu bu yönde uygulamacılar olarak verdikleri raporların dikkate alınmasını umduklarını kaydetti.

-Cezaevlerindeki açlık grevleri-

Platformda söz alan Diyarbakır SMMM Odası Başkanı Mehmet Erkan Azizoğlu da cezaevlerindeki açlık grevlerine değinerek, ''Umuyorum ve diliyorum ki bu eylemler ölümle sonuçlanmadan sona erdirilir. Bu toprakların bu coğrafyanın bir daha acı yaşamaması, ileride çocuklarımıza bu kötü mirası bırakmamak için bunu önemsemeliyiz. Yaptığımız işin tekrar ediyorum bir önemi yok. İşimizle ilgili olmayabilir. Ben babamdan dedemden bu sorunu miras aldım ama çocuklarıma bu sorunu miras bırakmak istemiyorum'' diye konuştu.

Toplantıda TURMOB Genel Başkanı Şanlı, katılımlarından dolayı Vali Muammer Erol'a plaket verdi.

Toplantıya İstanbul SMMM Oda Başkanı Yahya Arıkan, Güneydoğu ve Doğu Anadolu illeri SMMM oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA