USK İlk Toplantısını Yaptı
Akdeniz Üniversitesi Uluslararasılaşma Stratejisi Kurulu (USK), yılın ilk toplantısını Rektör Yardımcısı ve Kurul Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç başkanlığında Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu'nda gerçekleştirdi.

Prof.Dr.Kılıç, bu amaca ulaşmak için Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin önderliğinde 7 Ağustos 2012 tarihinde uluslararasılaşma faaliyetlerinin yeniden yapılandırılması çalışmalarının başlatıldığını belirtti.
Toplantı, Rektör Danışmanı, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü, Kurul Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Burhan Özkan tarafından yapılan ‘Akdeniz Üniversitesi’nde Uluslararasılaşma Süreci’ isimli sunum ile devam etti. Prof.Dr. Özkan yaptığı sunumda küreselleşen dünya ve iletişim teknolojisinin yükseköğretim alanında küresel rekabeti beraberinde getirdiğini, bu nedenle bilgi toplumuna ve bilimsel üretime yön veren yükseköğretimdeki bu rekabet olgusu ve kalite anlayışının uluslararasılaşmayı en öncelikli konu haline getirdiğini belirtti.
Söz konusu yeniden yapılandırma çalışmaları neticesinde üniversitedeki Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programları, Bologna Süreci, AB Gençlik Programları, IAESTE, Ortak Diploma Programları ve diğer uluslararasılaşma faaliyetleri ile ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesi amacıyla Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin (UİO) oluşturulduğunu belirten Prof.Dr. Özkan, UİO’nun yanı sıra Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararasılaşma sürecinde çok önemli rol oynayacağını düşündükleri USK’yı oluşturduklarını belirtti.
Prof.Dr. Özkan, uluslararasılaşma sürecinin başarıyla yürütülebilmesi için sağlıklı olarak işleyen bir uluslararasılaşma stratejisine sahip olmanın büyük önem taşıdığını kaydetti.
Bu stratejide uluslararası öğrencilerin, uluslararasılaşma sürecinin en önemli unsurunu oluşturduğunu belirten Prof.Dr.Özkan, benzer şekilde uluslararası misafir araştırmacılar için uygun akademik ortamlar oluşturabilmenin, misafir araştırmacıların ders verebilmelerini ve araştırma faaliyetlerinde bulunmalarını teşvik etmenin büyük önem kazandığını, bu kapsamda USK’ya büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi .
