Ünlü Aktör Robert Redford İstanbul’da

Kurucusu olduğu Sundance Channel’ın Türkiye lansmanı için İstanbul’a gelen dünyaca ünlü aktör Robert Redford, basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’ye ilk kez geldiğini belirten aktör, Digiturk ile ortaklıklarının Türk sinema sektörü içinde faydalı olacağını söyledi.

Dünyada bağımsız sinema filmlerini izleyici ile buluşturması ile tanınan Sundance Channel, Digiturk vasıtasıyla artık Türkiye’de. Proje ile ilgili bugün Four Seasons Otel’de basın toplantısı düzenlendi.

Digiturk Sundance Channel filminin gösteriminin ardından konuşan Digiturk İçerik ve Alımlar Direktörü Esra Özaral Altop yeni ortaklıkları hakkında bilgi verdi. Altop’un ardından konuşan Sundance Channel Global Başkanı Bruce Tuchman ise, “Bu ortaklık, Sundance Channel’ın varlığı ve izleyici tabanının dünya çapında yayılması konusunda attığımız çok önemli bir adım” dedi.

Daha sonra söz alan ünlü aktör Robert Redford, kurucusu olduğu Sundance Channel hakkında bilgi verdi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Redford, “Türkiye’ye ilk kez geliyorum. Daha önce hayatımda pek seyahat etme imkanım olmadı. Bu kanal projesi ile dünyayı gezmeye başladım. İstanbul’u çok güzel buldum” diye konuştu

Türk sineması hakkında görüşleri de sorulan Redford, “Tek tek isim vermem doğru olmaz. Ancak şunu söyleyebilirim. Bu proje ile özgün filmler, bağımsız film yapımcılarının eserleri Türk izleyicisi ile buluşacak. Biz belgesellere de önem veren bir kanalız. Bu da Türk sinemacılarına faydalı olacaktır” dedi

Basın toplantısının ardından oteline geçen Redford’un bir süre daha İstanbul’da kalacağı öğrenildi .
Kaynak: İHA